Monday, March 28, 2011

YEY..YEY..DAPAT BOTOL BARU.

Assalamualaikum Warahmatullah.
Kehadapan follower & reader belog Encik Suami yang dikasihi sekelian. Salam pagi senin utk korang sume.

Pagi tadi..bukak dashboard jap..ada 4 komen masuk. So..aku baca n kelik publish. Salah satu dari komen tue dari HENRY ZACKERY. Dia tnye aku tak update blog lagi ker? So..dari pertanyaan dia tue..aku coba cari idea utk buat entri baru. Tue yg muncul tajuk ala2 kanak2 riang gittew.

Minggu lopeh..aku ada baca kat belog BRO MONDAY pasal dia nak g jenjalan kat mid valley sbb nak cari botol susu FREE BPA. Mmg aku ada baca kat paper pasal seruan kerajaan soh gunakan botol susu FREE BPA nie..So..sabtu lopeh..mmg plan nak g klang umah pakcik wife.

So..jumaat mlm tue aku bermesyuarat ngn wife n plan nak singgah Jusco sblm g umah pakcik dia. Buat keputusan utk beli botol susu FREE BPA. Igt....anak  BRO MONDAY SCHA je ker nak gune botol susu tue..anak aku Nurin ngn Iskandar pun nak gune jugek la.

Sampai kat Jusco..Fuhh..ada sale siot. Rugi klu tak soping nie. So..masuklah aku empat beranak ke dlm perut Jusco tue. Awat aku pegi Jusco?? sbb nye..Nurin asik cakap  kat aku..Ayah..Nurin nak pegi Jusco. Aku pun tak tau ape yg best sgt kat Jusco tue.

Mula2 aku jln2 kat bhgn bawah. Nampak org lelaki ramai dok kerumun kat satu bahagian. Aku pun dgn gagah tolak troli yg ada anak2 aku dlm troli tue. Rupenye kat bhgn wallet lelaki ada sale. Mmg aku bekenan dgn satu wallet tue..wife pun ckp cantik wallet yg aku bekenan tue. Tgk pada harga..mmg mampu dimiliki la. Tapi aku ckp kat wife..jap lagi la..kita pi tgk botol n keperluan anak2 dulu.  Naik tingkat atas..cari botol susu FREE BPA tue..mmg ada. Mule2 aku amik yg 1 paket ada 3 botol. Jenama Pureen. Ada gmbr katon kat botol tue. Pastue aku ckp kat wife..beli lagi 2 la. Utk umah pengasuh Nurin 1, Iskandar 1. Yang 1 paket 3 botol tue utk kegunaan kat umah. So..aku beli 5 botol susu skaligus.

Pastue aku pi cari baju utk anak2 plak. Nurin dpt 4 pasang..Iskandar dpt 3 pasang. Hampir RM200 masa aku bayar kat kaunter tue. Pastue wife tnye..so..jadi tak beli wallet utk abg. Aku ckp tak perlu lah..tak penting pun..keperluan anak2 lebih penting. Tgk?? begitu prihatin aku pada anak2 kan? Aku mmg lebih tumpu keperluan anak2 dari keperluan aku sendiri.

So..mlm tadi..sume botol lama..termasuk yg baru beli 2 minggu lepas aku buang. So..pagi nie mesti anak2 aku kesedapan minum susu sbb gune botol baru. Eh..ada kaitan ker klu gune botol baru..rasa susu akan jadi sedap? Entahlah..aku main agak je.



16 comments:

apple_lady said...

hahaha..syabas...!! sedap sikit kot susu tu bila dpt botol baru..scha cakap nikmat dia lain...hehehe

mummy_ayu said...

Ayu pun ari tu dah beli sorang 2, ingat nak beli tambah lagi..tapi tak beli2 lagi pun..minggu nie kot.

CT NoArIzAh ArIs said...

BAGUS3x... semoga sikap tak pentingkan diri sendiri ni akn terus kekal ke akhir hayat... anak2syg wife u laaaaaagi sayang !!

YanaMIB said...

woo contoh ayah mithali nih..hihi..^_^

BRO_MONDAY said...

bro sichan : yes!!! sama lah dah beli....ai setuju ngan stetmen yu tu, benda penting kita dahulu kan...macam wallet tu, bila² di lain hari pun boleh beli...

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry ".:. Panas Sangat Berpeluh .:."

cBk said...

bagus2...;)

Henry Zackery said...

aik, ada nama kite la..hehe..
siapa2 yang komen di blog sy, sy akan tau siapa yg x update blog lagi.. nice sharing :)

Top 10 Artis Paling Seksi

Encik Suami said...

Apple Lady:

Lor..ye ker sedap.Nanti klu sy dh buat susu utk anak2..nak try rase lah. Gune botol baru tue.

Encik Suami said...

Mummy Ayu:

Dah macam hari memborong botol susu FREE BPA plak kan?

Encik Suami said...

Ct Noarizah:

Dah berkeluarga nie..kepentingan family dan anak2 lebih diutamakan berbanding keperluan diri sendiri.
Opkos wife laaaaaagi sayang kat ai.

Encik Suami said...

Yana:

Ish..jgn lah ckp cemitu...malu ah.
Buleh jadi contoh ker?
Ramai lagi ayah mithali kat "luar" sana tue.

Encik Suami said...

Bro Monday:

Selagi wallet tue kat koyak rabak n still buleh digunakan..tak perlu rasenye nak beli.
Better duit yg ada tue kita spend utk kegunaan keperluan anak2 kan?

Encik Suami said...

CBK:

Abg mmg bagus pun.Ahaks..
(mule la nak gedik tue kan?)
Mesti napi ckp kat hati,hekeleh.. perasan je abg nie.

Encik Suami said...

Henry Zackery:

Abg saja je mention nama kat situ.At least..nanti org terjah blog HZ skali.

Occay..kang abg terjah sana.

Henry Zackery said...

ha, ni x update lagi nie.. T__T

Awek Aku ??

Encik Suami said...

Henry Zackery:

Hodoi..mmg plan nak buat entri baru jap lagi nie.Sabo ye.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com