Tuesday, March 29, 2011

SEDEY..TINGGALKAN ISTERI & ANAK2

Bismillah Hirahmanir Rahim
Asslamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.

Saya dengan ini, merujuk kepada perkara diatas.(Eceycey..dah mcm buat surat rasmi plak). Harapan aku agar follower n reader belog nie sehat walafiat dan hepi je hendaknye.

Pagi tadikan..aku dpt surat yg mengatakan aku kene attend kursus bermula 30-01 Apr nie. So..esok lah gamaknye kursus tue setat. Aku dh tau yg mmg aku kene g kursus sbb aku hantar nama utk join kursus nie. Kursus kat hotel wei..sape taknak. Hotel plak bertaraf 5 Bintang. Fuhh..x sabar aku nak stay kat hotel 5 bintang..maklumlah..sebelum nie g kursus takat 3 bintang je.

Tapikan..sedey gak nak tinggalkan isteri ngn 2 budak tecik yg musyuk masyam tue  w/pun hanya utk tempoh 3hr 2mlm. Nurin pasti akan tercari2 mana ayahnye. Ok2..utk pengetahuan ko..Nurin mmg rapat ngn aku. Pantang aku takde kat umah. Asik tnye je. Penah skali..wife kene g kursus induksi utk pengesahan jawatan selama seminggu. Nurin langsung tak tanye mana ibunye. Tapi..klu aku yg takde..erm..tak keruan dia. Mana taknye..sume nak ayah. Nak ayah mandikan, nak ayah pakaikan baju, nak ayah siapkan dia, nak ayah suapkan, nak ayah yg buatkan susu & macam2 lagi lah.

Time dia nak tido lagi lah..bila aku soh dia tido dulu..dia kan masuk bilik. Bile aku tak masuk bilik..dia akan kuar n panggil..ayah..meh la sini tidokan Nurin. See?? tido pun dia nak aku yg tido kan. So..setat ptg esok..ibunye kene take over Nurin ngn Iskandar.
 
So..balik ptg nie..nak kene packing apa yg patut. Nurin akan menyibuk sama utk tolong, pastue mulut xreti diam,tanye mcm2. Pasti dia akan tnye ayah nak pegi mana? Bile aku jawab nak g kursus. Confirm dia balas..Nurin pun nak ikut ayah g kursus. Aku akan explain elok2 yg dia tak boleh ikut. (akan mula drama sebabak masa nie..hujan akan turun dgn lebat) faham2 sudeh la ye. Kesian2.

Aku join kursus nie sbb nak tambah ilmu berkaitan keje yg aku buat skrg nie. Tadi aku siap bukak website hotel tue n tgk apa yg patut. Nielah hotel yg bakal aku stay setat esok sampai jumaat nanti.
 
 


Gambar yang paling menarik perhatian aku adalah gambar nie.

Siriyes..aku tak sabar nak terjun dlm kolam nie. Jadi kemaruk sekejap. Maklumlah..kat umah mana ada kolam renang.

Second bos yg baik pun dah cakap ngn aku tadi. Esok klu ko nak bwk laptop opis tue aku tak kesah. Ko cakap je ngn aku,ko nak amik laptop tue pukul berapa. Dah bos bg green light kan..opkoslah aku akan bawak laptop tue. Nanti buleh online pesbuk ngn terjah belog korang kan3x?

34 comments:

Muhammadnuraizuddin said...

apa pun, sya nak gitau yg best kalau dpt stay kat hotel tu...hahaha.

BRO_MONDAY said...

bro sichan : as salam bro...wah! kusus kat mana tu? hotel nampak gempak je...ai pun xde kursus luaran lagi ni, asyik gi yam dalaman je...biasa lah tu, cakap lah ngan Nurin & Iskandar bebaik, doram pun bukan faham lagi pun kan kite nak gi kursus...hope 3 hari 2 malam berpisah makin mengeratkan lagi ikatan kekeluargaan bila yu balik...samat berkursus!!! terbaik...on9 ngan laptop pejabat, pedehal? koh koh koh

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry "Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman"
2.New Entry ".:. Pelindung Keselamatan .:."

Princess Nur said...

same to me..knur pun akan pegi kursus 4-6 hb ni.tapi kt INTAN kemaman je..'kursus training need analysis'.. ES pegi kursus apa?

mummy_ayu said...

gugirl memang rapat ngan daddy la...sian nurin kena tinggal la keja...
wah..org lelaki suka nak gie kursus, kalu kitaorg nei..dah risau dah...
apa pun selamat berkursus!!

YanaMIB said...

ololo sedey je klu tgk anak sedey..eh faham tak ayt tu? =P

sambil kursus sambil on9..tu br blogger tegar! ^_^

Encik Suami said...

Din:

0pk0s..mmg stay kat hotel best.
Makan pun sedap2.Bilik ada airc0nd pulak tue.Nyaman je kan?

Encik Suami said...

Bro Monday:

Kursus kat Grand Blue Wave Shah Alam.
Hotel mmg gempak.5 bintang tue.
Nurin tue paham dh klu ckp nak g kursus. Tapi..dia still nak ikut jugak.
kita baek ngn b0s..s0..dia tak kesah pun nak bagi bwk lapt0p..dia tau..mlm2 buleh 0nline.
Thanks sbb wish selamat berkursus.

Encik Suami said...

Princess Nur:

Saya kursus tatacara pengursan st0r dan aset kerajaan. 0pkos akak tau kan?
Bab2 aset,invent0ri n st0r nie sgt glam0ur skrg nie.

Encik Suami said...

Mummy Ayu:

Haah..saya tak nafikan yg gugurl mmg rapat ngn ayahnye.
Bukan suke g kursus..tapi kan mmg ada pekeliling yg setahun kene kursus 7 hari.Wajib tue. Nak x nak..kene ikut jugak pekeliling tue.
Thanks sbb wish selamat berkursus.

Encik Suami said...

Yana:

Time kursus tue maybe tak 0nline la k0t.Sbb nak tumpu perhatian.Bile ada masa free..mcm time rehat ker,kat bilik ker buleh la 0nline.

BRO_MONDAY said...

bro sichan : owh kat shah alam...ai pun pernah kursus kat sana dulu tahun 2008 kalo x silap...x ingat sangan cemana,,,adehhh~ ai pun x cukup jumlah 7 hari bekursus lagi...nak kena cari kursus lah...

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry "Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman"
2.New Entry ".:. Pelindung Keselamatan .:."

CT NoArIzAh ArIs said...

Seronoknya dpt g kursus tmpat2 mcm ni... dh sampai sana jgn lak nangis nak balik yea atau x nak blk lak... hee!!

Encik Suami said...

Bro Monday:

Kat 0pis nie kan..ai je yg selalu dpt g kursus d0k h0tel mewah. Entah..bile ckp kat b0s nak attend kursus yg buat kat h0tel..dia bagi je.takde bantahan langsung.

Awal2 tahun mcm nie lah nak kene penuhkan 7 hari berkursus tue. Nanti dh akhir2 tahun..kursus dh byk takde..s0..susah plak nak genapkan 7 hari tue.

Naddia said...

nurin anak ayah! ayah nti belikan nurin jajan taw!

Encik Suami said...

Ct Noarizah:

Takde lah sampai nak nanges masa kursus tue nanti.Bukan lama pun. Lainlah klu sebulan ker kan?
Balik tetap nak balik.Mana b0leh tak balik.Kesian anak bini kat umah.

BRO_MONDAY said...

bro sichan : betul tu...kalo lambat² nanti bos bisim...lagi pun ai selalo gak bizi di hujum tahun...skam ni ngah x banyak keje, baik carik kursus...kasi penuh 7 hari cepat²...

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry "Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman"
2.New Entry ".:. Pelindung Keselamatan .:."

Encik Suami said...

Naddia:

Yes..Nurin anak ayah.Tidak disangkal lagi.

Haiyo..beli jajan. Tak suke belikan dia jajan. Tapi klu dia nak makan yg mcm roti ker atau yg mengenyangkan.. mmg ayahnye belikan.

takmoh biasekan dia makan jajan.hehe

Encik Suami said...

Bro Monday:

Apply la cepat.Tapikan..klu yu nak g kursus yg best..ai cdgkan yu masuk laman web Institut Perakaunan Negara. Kursus depa mmg best2.
Penceramahnye pun ok jugek.

cBk said...

best duk hotel 5 bntang..siesly..hehe

Oasis said...

Saya pernah sampai di hotel tu. Blue wave kalau tak silap kan. Kalau ada akaun foursquare...cuba checkn in di swimming pool tu. haha, sayalah mayor nye.

Book je satu bilik...ajak wife and anak sekali. Skali skala apa salahnya kan

Encik Suami said...

CBK:

Mmg dok hotel best.Klu ada org kata dok hotel tak best..maybe org tue something wrong kot.hahaha

Encik Suami said...

Oasis:

Haah..Grand Blue Wave Shah Alam.
Akaun foursquare tue apa?x phm la.
bkn ker klu kita stay kat hotel,mmg boleh gune swimming pool tue.

Oasis said...

Hahaha...nak tau pasal foursqaure? Baca review ni

http://wadi-oasis.blogspot.com/2010/12/foursquaretak-nak-joint.html

Henry Zackery said...

jgn la sedey.. bukan lama pun kan..hehe.. :) thankz approve fb :)

Ringan ringan

kay_are said...

xpe bro, demi mase depan anak dan isteri.. x salah menuntut ilmu lebih sikit kan.. mane tau ngan pengalamn baru ddapat kat sane, leh + murahkan rezeki bro

Encik Suami said...

Oasis:
Ok2..nanti sy review link tue ek.

Encik Suami said...

Henry Zackery:

Takde lah sedey sgt. Cume..selalu mereka ada depan mata.
Bila tak nmpk..rase mcm lain skit.
Naseb baik kursus nie tak lama.

Encik Suami said...

Kay Are:

Mmg tujuan join kursus nie sbb nak tambah ilmu. Maklumlah..sentiasa ada penambahbaikan dlm prosedur kerja. So..kene amik tau jugek kan?
Kalau tak nanti..kita tak fhm plak nak buat cemana bila timbul masalah.

fyna said...

waaa...beshnye dapat g kursus...
manjenye anak kamoo....

Encik Suami said...

Fyna:

Kursus..stay kat hotel..mmg terbaek.
Haah..anak sy yg sulung tue,mmg manja ngn ayahnye.

Henry Zackery said...

x update lg bro ?? da abes kursus ??

Dua Wanita Paling Popular Di Facebook

aleen aiden said...

hahah.klo alin yg jadik maknye,g kusus semggu lgsung xtanye bley makan ati jugak 2.hu3

Encik Suami said...

Henry Zackery:

Baru Masuk opis nie ha.Kursus abeh jumaat hari tue.Sat2 g baru update blog.

Encik Suami said...

Aleen:

Nurin mmg rapat ngn ayahnye.
Klu nurin x tnye ibunye..tak bermakna dia tak sayang ibu dia kan?

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com