Wednesday, March 9, 2011

Masalahnye Problem.

Assalamualaikum..

Salam sayang muah2x kat reader n follower belog Encik Suami. Jam menunjukkan 3.30pm. Kang pukul 5.00pm dah nak balik. Keje stiill melambak. Haiyo. Buat keje time petang cenggini disamping tangki perut aku yang dah penuh nie, aku still cargas occay nak buat keje. Setengah org tue..bila perut dh kenyang..mula lah..mengantuk lah..xde mood nak buat keje la sbb perut kenyang sangat.

Dalam kerajinan + keasyikkan + ketekunan aku buat keje..tetibe aku jadi geram sbb ada sepucuk surat yg aku terima. Surat tue dari Syarikat nie..Sila lihat gambarajah dibawah.


Tajuk surat tue: Tunggakan Bayaran Untuk Pesanan Kerajaan (Local Order)

Isi kandungan surat tue plak macam nie.

1) Dukacita dimaklumkan bahawa sehingga kini akaun pihak tuan masih tertunggak, (sila rujuk penyata bla..bla..bla..sehingga tarikh 24/2/2011 spt yg dilampirkan). Kami telah berhubung dengan pihak tuan, w/bagaimanapun..masih tidak mendapat sebarang maklum balas.

Aku jawab dulu yg no. 1 nie ye..YES...mmg aku yg handle pembayaran Invois nie. Dan aku sendiri dah call n ckp ngn person incharge katy syarikat tue. Isu masa tue sbb kita dh byr...tapi depa kompius sbb tak tau no EFT. Aku call perbendaharaan negeri n dpt no EFT tue..aku siap fax dan aku call semula nak pastikan dpt atau tak no EFT tue..person incharge tue ckp dpt n sume dia dh clearkan payment tue. Org cekap buat keje mmg cenggini...ko jgn jeles plak.

2) Sehubungan dgn itu, pihak kami akan membekukan / senarai hitam penggunaan kad touch n go yang berkenaan daripada jabatan atau unit tuan yang terlibat sehingga semua tunggakan dikemaskini.

Saya bantah yang arif.. aku rase ada kesilapan nie. so..jenuh jari jemari aku nie mendail nombor yg diberi. Berjawab..bile aku nak cakap ngn person incharge tue..demmmm..tak hangkat la pulak. Mencik aku lahhhhh.
Aku ada keje lain lagi nak buat..berapa lama aku nak test sehari utk dail no ko jerk???? 

Aku klu boleh nak settle secepat mungkin, nie bile aku call..manusia tue ntah g mana ntah. Hadoiiii.

Sebelum balik nie..aku nak kes nie selesai hari nie jugak. Takmoh fenin2 kepala dah.

Aku rase kerja aku hari ini
lebih baik dari hari semalam

KIPIDAP

10 comments:

Ujang9897 said...

semoga masalah problem selesai dgn jaya..=)

BRO_MONDAY said...

bro sichan : betul tu...KIPIDAP!!!

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "HARIMAU MALAYA di Kelayakan Olimpik ROUND 2 !!!"
2.New Entry "TUTORIAL Part 1 : NEW ENTRY di comment box"
3.New Entry "~DULU & KINI~"

Encik Suami said...

Ujang9897:

Masalah problem sudah pun selesai dgn jayanye. Baru jerk sebentar tadi call syarikat tue.
Alhamdulillah..selesai jugak. Mmg target nak settlekan hari nie sblm waktu keje tamat.

Encik Suami said...

Bro Monday:

Haah..hope esok lebih rajin dari hari nie.

Naddia said...

makin tua makin byk problem..kn best kalau aku bagun dr tido aku jadik budak darjah satu balik..

man yusoef said...

bgus lah masalah dah selesai...huhu..KIPIDAP tu ape?

AH7 said...

betul..sattle kn keje 2 dulu er....

Encik Suami said...

Naddia:

Thanks sudi singgah n komen kat sini.
Enggak mungkin klu bangun tido kita jadi umur 7 tahun balik. Zaman ittew sudah lama berlalu kan?

Encik Suami said...

Man Yusoef:

Alhamdulillah..masalah problem sudah selesai.

Kipidap tue Keep It Up. Boleh?

Encik Suami said...

AH7:

Keje dah settle. At least..nanti time balik..xde lah kepala nie serabut pasal keje.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com