Thursday, March 10, 2011

Masa Kecederaan.

Assalamualaikum Warhmatullah.

Holla buat sume reader n follower ENCIK SUAMI. Harap sesgt korang sehat walafiat hendaknye. Ermm..dah potang cenggini baru nak update blog. Sorry manyak2 la ek klu ada yg tunggu entri baru dari aku. Sebut pasal tunggu menunggu nie..ekseli pagi tadi aku bwk mak aku g spital putrajaya. Mmg mak ada epoimen ngn dokte hari nie. Ikut buku lawatan mak..kene dtg pukul 9.30 pagi. Aku sampai sebelum pukul 9. Sampai terafik lait..kete dah bersusun sampai seberang jalan..Haiyo...ramainye org. Aku turunkan mak dulu n then aku cari parking. Kene parking jauh..penat aku jalan nyah. Nak menunggu sampai turn jumpa dokte..ya ampunn..lama giler vavi siot. Penat aku tunggu. Mcm2 posing aku buat..nak pilih posing paling santek konon utk masuk dlm majalah mempelam..koh..koh..koh..eh2..apesal aku gelak mcm Bro Monday plaks nie. Post paling manarik dah tentu duduk silang kaki diva. Ko tau ker nyah dok silang kaki diva tue cemana? klu tak tau..search la sendiri kat google ek..tue pun klu jumpa lah. huhu..

Selesai urusan spital..aku hntr mak balik terus masuk pejabat w/pun jam pukul 1.30 pm. Aku terus buat keje sbb dah tertinggal masa utk pagi tadi. Kira jamak la. Sebut pasal jamak..bukan jimak occay..Kalau jimak tue..manusia nama Ujang9897 je yg suka. Kan ujang kan? ko jgn marah aku plak ek?

Stok petang nie aku buat keje urgent jerk tau. Aku suka Utamakan Mana Yang Lebih Penting. Tue yg aku amalkan selalu. Tapi..sistem petang nie agak lembab..ala2 siput vavi berjalan jerk..nak taknak..kene sabar menunggu. Hari nie mmg aku tak lari dari aktiviti Menunggu.

1) Prepare Baucer bayaran untuk bil telefon bimbit bos. Nie kene utamakan sbb dia bos. Sbb tue bos sayang kat aku. hehehe...DONE

2) Prepare Baucer bayaran bil minyak kenderaan jabatan..DONE

3) Disebabkan hari nie hari terakhir buat gaji on sistem..ada satu kes staff yg no IC dia salah. So..nak buat agak rumit. Mesti ko fikirkan..Klu ikutkan..tukar je lah dlm sistem. Salah nyah tanggapan ko tue. Kene kuarkan staff tue dari sistem gaji. Pastue kene luluskan n then masukkan balik mcm staff baru masuk keje. Perghhh...mmg leceh. Disebabkan risau takut tak sempat..aku pakse gak diri aku buat. Kesian staff nie klu aku tak buat..utk bulan 3 nie tak bergaji plak dia. Apa dia nak bagi anak bini dia makan kan? See..betapa aku baik hati sampai sanggup paksa diri occay. Berkat kesabaran..akhirnye...DONE.

Hallamak...dh pukul 4.30..ada satu lagi keje yg aku kene buat. Tapi..aku nanti ngn membe aku yg dok kat head office tue jumaat. Kes yg aku maksudkan Pelupusan Harta Modal iaitu sebuah bot. Erm..esok pagi.. sampai2..aku akan mulakan dengan yang ittew dulu. Hope esok takdelah ganguan time aku tekun melaksanakan tanggungjawab aku.

Oklah..cukup setakat ini dulu entri hari nie. Insya-Allah..esok aku update lagi ye. Tunggu tau.

Assalamualaikum..


14 comments:

CT NoArIzAh ArIs said...

OOO..wat gaji org yea... sy prnh wat keja ni dulu mmg pening kepala nak2 pulak dulu wat gaji foreign workers 1sen pun dyorang nk jugak .. yelah dh keja penat2kan kenalah tuntut hasilnya walaupun 1 sen !!

Encik Suami said...

Ct Noarizah Aris:

Haah..saya buat gaji staff.Tapi sebenarnya byk lagi keje yg saya buat.Kalau nak tau klik sini "Hambek Ko"

A.s.t.i.n.a said...

ade keje kosong tak wat gaji? ingin rasenya wat gaji sendiri... koh koh koh.. eh mcm kenal jer gelak nehhhh

Encik Suami said...

Astina:
Kita je kat sini yg bertuah sbb buat gaji utk diri sendiri. Ekseli byk lagi keje saya. Klu nak tau klik sini "Hambek Ko"

Kompom kenal gelak tue kan?
Nak tanye lah...satu opis ngn bro monday ker?

YanaMIB said...

bgs²..kerja yg sistematik..huhu~ =)

Encik Suami said...

YanaMIB:
Thanks..nak buat cemana..dh t/jwb.
Ekseli..klu nak tau keje apa yg saya buat kat sini..klik entri nie ya
New eNTRY "Hambek Ko"

kay_are said...

x pasal2 je ujang jadi mangse.. huu

Encik Suami said...

Kay Are:

Saje jerk selit nama ujang.
Nanti org terjah blog dia skali.

man yusoef said...

ingt PDA ke blog ni....hahahha

Encik Suami said...

Man Yusoef:

Abg saja jerk la.
Tue la update pasal keje.

aleen aiden said...

slh 1 tempat yg ramai org,dekat hospital.kekadang pelik jugak.ramai yg saket kat malaysia ni rupanya.huhuh

Encik Suami said...

Tue lah pasal, bile dh ramai pesakit..letih kita nak menunggu.
klu time menunggu tue dia hidang makan or minuman..sedap jugak..ini idok..hurmm.

AH7 said...

wah....bagus2...banyak kelebihan ble kte banyak bantu org lain...semoga allah membalas jasa en suami..amin...

Encik Suami said...

AH7:

Insya-Allah...AMIN.
Tapi..dah mmg keje abg. Cume bab gaji..abg kene peka. Kesian klu org tak dapat gaji disebabkan kelewatan di pihak kita.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com