Friday, March 25, 2011

MANA NIE.

Assalamualaikum..

Hai3x..dah petang2 nie..amacam? ko still ada mood nak buat keje ker? Aku punye mood nak buat keje still ada, tapi tgh kelam kabut skit sbb ada baucer byrn yg aku dah key in dlm sistem n dah print out pun.Tetibe tadi..aku tgk dh sistem..baucer tue kene kuiri ngn org bendahari. Jenuh aku cari mana plak baucer tue..dlm fail baucer pun x jumpa. Berkali2 aku tgk atas meja, bwh meja, dlm laci still tak jumpa. Mana plak peginye nie. Terdetik kat hati..Ada org sorokkan ker? Membe2 opis pun dok tolong carikan. Last2 aku cakap..entah2..ada org nak sabotaj aku kot? Depa tnye..sape? aku ckp..mana aku tau.

Udahnye..aku jumpa dlm bilik second bos yg very close ngn aku. 

Aku : Apa nie En..sorokkan baucer saya..agak2 la klu nak sabotaj staff sendiri.
Bos : Mana ada wei..sorry..aku tak perasan.
Aku : Occay.

See..bos membahasakan diri dia "aku" time borak ngn aku. Mmg dia muda setahun dari aku. Tapi..waima dia muda dari aku, dia still bos aku..so..aku kene hormat dia. Ye dak?? Baek betollah Encik Suami nie. Sopan santun dan berhemah. (Podahhh...puji diri sendiri plak. Peliss...jgn nak gedik2 boleh tak??)

20 comments:

mummy_ayu said...

ayu petang2 jumaat nie..memang takde mood keja..plus boss pun takde..settle yg mana patut je la...

BRO_MONDAY said...

bro sichan : adehhh~ sama lah, ada soram bos ai ni bahasakan diri beliau "aku kau" je ngan ai...tapi ai xde lah, ai respek bahasa ai...('',)

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry ".:.Mencari Sesuatu Di Mid Valley.:."
2.New Entry ".:.TERHARU & MENGHARGAI.:."

Encik Suami said...

Mummy Ayu:

Big Bos kita pun takde. Tapi..bos ada or tak..keje tetap kene buat.
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA kan kita punye tagline.

Encik Suami said...

Bro Monday:

Biar bos ckp "aku kau" ngn kita, tapi kita tetap kene hormat dia.
Dia kan pegawai penilai bagi prestasi tahunan kita.

Budi bahasa kita pun kdg2 jadi pengukur utk dia bagi markah prestasi kita.

Henry Zackery said...

ape maen sorok2 nie.. tak baik tau..hehe

Namaku Kini Sebaris BEN ASHAARI

Nabilah Atiqah said...

knfem nnt jd pkerja ksyngn nie...hehehe

Princess Nur said...

bagus la en suami ni..gitu la baru sikap penjawat awam yg betul..tabik spring 3x..toing3 =)

Encik Suami said...

Henry Zackery:

Entahnye..depa nie ngade2 main sorok2 plak. Naseb baik jumpa..klu tak..tak tenang hati time cuti nie.

Encik Suami said...

Nabilah:

Opkos. Klu g semayang jumaat, mesti pegi ngn dia. Minggu lps dia belanja kita makan, minggu nie kita plak belanja dia makan. Baru lah adil kan?

Encik Suami said...

Princess Nur:

Begitulah sebaiknye kak.
Tapi..kdg2 heran jugak..ada sesetengah staff tue..bile tgk umur bos lebih kurang..panggil nama je.
Kita kene hormat dia atas dasar jawatan yg disandang. Betul tak kak?

cBk said...

hehe..walupom bos muda tapi kitew kena hormat kt dia..;)

Encik Suami said...

CBK:

Sokong 100% kenyataan itu.

SyedGraphiX said...

hahaa.berbudi bahasa itu budaya kita. aiceh

kay_are said...

ok r ade boss yang sempoi macam tu.. xde pressure ye tak? hee

Naddia said...

waaa..rapat dgn bos!

Henry Zackery said...

bro tak update blog lagi ke?? T__T
jom teka gambar jap, ada hadiah :)

Teka Gambar Kembali Lagi

Encik Suami said...

Syed:

Mmg budaya kita BERBUDI BAHASA.
Tapi..ada juge jenis yg tak tau BERBUDI BAHASA kan?

Encik Suami said...

Kay Are:

Yes..seronok ada bos cemitue.Takla pressure. Tapi..bab2 keje kenelah hormat dia. Tak kire lah dia muda dari kita. Dah dia ditakdirkan jadi bos kita kan?

Encik Suami said...

Naddia:

Yes..rapat sgt.Tapi bukan sampai tahan KIPAS bos.maybe dia rase serasi rapat ngn kita.

Pegi solat jumaat tiap2 minggu pun dgn dia. Siap dia belanja makan. Minggu nie dia belanja..minggu depan saya plak belanja dia.Baru adil.

Encik Suami said...

Henry Zackery:

Entri terbaru sudah dibuat.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com