Tuesday, March 8, 2011

Adik...Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum....

Hai kawan2. Hope uols sehat walafiat. Ekseli..aku busy sebenarnye..tapi curi2 masa gak nak buat entri nie. Occay..kali nie aku nak kongsi gambar sepanjang majlis perkahwinan adik aku yang bongsu. Setelah berbulan lamanye aku jadi "org kuat" utk majlis adik, akhirnya selesai sudah majlis yang dirancang. Korang sendiri tentu paham kan? nak buat kenduri walimah..persiapan perlu rapi. Macam2 persiapan lah. So..sbg abg yang sulung..aku pikul tanggungjawab jadi "org kuat" utk majlis adik. Al maklumlah..arwah abah dah meninggal. Klu arwah abah ada..mesti dia seronok tgk majlis perkahwinan adik. Hiba plak berbicara pasal arwah abah. 

Masa majlis nikah pun..aku dok dekat ngn adik. Tapi..dari jauh aku tgk mak dah menangis masa adik sah jadi suami. Aku pun sedey siot..mana taknye..adik yg dulu kecik..kini dah dewasa n jadi suami org. Apa2 pun..sekalung tahniah buat seluruh ahli keluarga, penduduk kampung atas komitmen yang diberikan sepanjang majlis perkahwinan nie.

Untuk Adik (MAN) & Isteri (HANUM)

Abang ucapkan TAHNIAH atas perkahwinan kalian. Semoga Mahligai yang kalian bina sentiasa aman damai dan mendapat keredhaan & Kehidupan kalian dirahmati Allah SWT.Insya-Allah.

Occay..kat sini aku sertakan beberapa keping gmbr utk tatapan reader n follower blog aku yang aku hormati.

MAJLIS PERNIKAHAN

* Bawak bertenang..Istighfar banyak2 *


MAJLIS PERSANDINGAN PIHAK PEREMPUAN

* Memenuhi permintaan adik supaya jadi pengapit dia, melambangkan kasih seorang abg *


MAJLIS PERSANDINGAN PIHAK LELAKI 

* Diapit oleh anak buah sendiri *





* Time anak2 buah plak main kawen2..termasuk lah anak aku sendiri Nurin & Iskandar bersama sepupunye Amban, gaya gmbr nie macam Nurin bersanding ngn Amban. Iskandar plak merenjis kakaknye *

16 comments:

Mar said...

selamat pengantin baru buat adik,,..moga berbahagia .

Encik Suami said...

Mar:
Thank you sbb wish kat adik saya.

BRO_MONDAY said...

bro sichan : tahniah dari ai buat adek yu dan pasangan jugak!!! wah!!! yu jadi pengapit...selalu kite tengok pengapit adalah soram yam bujang!!! tapi ni terbaik lah, abam apit adek...ai laik it...koh koh koh

man yusoef said...

erk? abang plak yg jadi pengapit...hehe..ape2 jela...slmt pengantin baru....huhu...maap tak dpt dtg...uhuks

kay_are said...

congratz untuk adik ^^

Encik Suami said...

Bro Monday:
Dah adik yg nak abg jadi pengapit dia, nak buat cemana.Ekseli..abg dah byk kali dah jadi pengapit.Mule2 dulu masa sepupu kawen, pastue kawan n latest adik.Entah2..maybe lepas nie ada lagi yg nak abg jadi pengapit.
Tapikan..jadi pengapit nie..kita yg berpeluh lebih.Mana tak nye..bersanding time matahari tgh terik, mau lencun dibuatnya.

Encik Suami said...

Man Yusoef:
xcaye abg jadi pengapit erk?dah biase dah jadi pengapit.
xpelah x dpt datang.nak buat cemana.xkan nak pakse kowt.janji abg jemput man datang.sekurang2nye..ada jemputan.

Encik Suami said...

Kay Are:
Tengkiu sbb wish kat adik saya.

BRO_MONDAY said...

bro sichan : apa yam pentim skali, ai x pernah lagi ada rekod jadi pengapit...koh koh koh

Encik Suami said...

Bro Monday:

Tapi..klu ada org yg request soh yu jadi pengapit..yu nak ker??

CT NoArIzAh ArIs said...

Wuiyooo... dh ada calon menantu dah.. hehe!!!

Encik Suami said...

Ct Noarizah Aris:

x phm lah..awak maksudkan gmbr yg last tue ker?

Muhammadnuraizuddin said...

ahha..jadi pengapit adik kawen...ihihih...ada lagi baling gula2 kan..ihih..teringat masa kecik2 dulu..

ku izzati said...

selamat pengantin baru!!!

Encik Suami said...

Din:
Dah permintaan adik nak abgnye jadi pengapit.Nak buat cemana kan? Ikutkan je..kang nanges plak dia.Hehehe.

Yang part gula2 tue..saje je utk kasi seronok kat budak2.

Encik Suami said...

Ku Izzati:

Thanks sbb wish utk adik saya.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com