Wednesday, December 22, 2010

RM 24,420.00

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh
**jawab tau..tak jawab berdosa**

Ha...ada yang jatuh bijik mata ker tgk tajuk entri aku nie? Kalau ada..apa lagik..kutip cepat bijik mata korang tue, kang ada plak yang terpijak. Masukkan balik bijik mata tue elok2 ye..takut terjatuh lagik nanti.

Korang hengat aku dapat duit ek? hahaha...syalah tekaan korang. Erm..klu aku dapat duit byk tue,seronok gak kan? leh la belanja korang makan ker hape ker kan?

Figure RM 24,420.00 tue lah yang buat aku semakin hari semakin tertekan.Bila dah tertekan. Opkos la tension kan? Hadoi..(sambil tepuk dahi). Fening kepala aku wei. Seperti entri yg sebelum nie..kan aku ada mention yang aku kene take over keje staff yang berenti kan? So..nie lah masalah yang aku kene tanggung sekarang nie. Ekseli..ada 1 payment kontraktor yang aku tak dapat nak settlekan disebabkan jumlah yang dituntut oleh kontraktor tue sebanyak RM 51,200.00..tapi baki duit dalam sistem ada RM 26,780.00 jew..mana cokop kan? 

So..masih tak cukup RM 24,420.00 hengget. Ada ker antara korang nie yg hatinya begitu pemurah utk bagi aku RM 24,420.00? Erm..kompom xde kan? Korang tau je lah kan..dah hujung2 tahun nie..keje menggile..sistem pun naik gile sama.Jenuh aku call ibu pejabat, pejabat perbendaharaan negeri untuk settlekan masalah nie.

Kontraktor pun dah byk kali call tanye kat aku bile boleh settle. Rimas sebenarnya..tapi tue hak dia. mesti dia nak tuntut. Kalau korang pun, mesti akan buat cemitue jugak. Kesian kat kontraktor tue. Selagi isu payment nie tak selesai, semakin aku rase tertekan.

Macam2 payment nak kene buat nie. Meja plak dah penuh ngn baucar bayaran. Erm..sebelum balik keje, kene kemas meja dulu nie, kalau tak..esok datang keje, tgk meja penuh ngn segala dokumen, dah kacau mood nak buat keje plak kan?

** Baucar Bayaran Yang Telah Dibayar **
** Settle bab nie..kene plak check dlm sistem kot2 ada baucar yang kene kuiri plak,
kalau ada..kene buat balik dalam sistem..erm..leceh betol lah **

** Nampak kemas jerk kan? Tapi masa sebelum siap..bersepah, penuh meja,.
rasa macam nak request kat bos meja lagi besar jerk **

8 comments:

Papa Mifz said...

huh...byk nye document....boleh eh ES menghadap tu semo...

Magrib said...

nie mesti suka gila sebab keja suma da siap kan?? rasa puas.. anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Nikah Gantung selesai masalah Seks bebas
Mari lah ROGOL saya!
Kurang ajar punya orang tua!

Encik Suami said...

Papa Mifz:Mental ngn fizikal kene kuat la yus. Siyes..sebenarnye tak tahan dah.tak tertanggung rasenye.Nak tak nak,suke atau tak..kene hadap jugak.Nak buat cemana.Nie amanah.Bos plak "pilih" saya antara yang lain utk handle keje nie.Waima nie keje sampingan je.Keje hakiki sebenarnye lagi mencabar dan rumit.Keje sampingan nie plak melibatkan sume payment. Haiyo..kadang2 tue terdudk kejap..sbb tak tau mana nak mulakan dulu.Setiap payment kene settle dlm masa yang ditetapkan.Lagi2 dah hujung tahun nie..dah dekat sgt ngn tarikh penutupan akaun.Lagi menggile la kita dibuatnye.
Sabar je la.

Encik Suami said...

Magrib:Mana ada siap.Keje tak putus la.Lagi2 melibatkan payment.
Eh..ye ker blog saya nie sungguh menarik buat awak tertarik..rasenye blog saya nie biase je.Anyway..thanks coz like n follow my blog (wah..speaking konon).Tapikan..ye ker dah klik follow..tak perasan pun..gune nama ape ye masa follow?

Aizuddin Hanis said...

huhuhu~~ biasalah 2 bro..buat keje klau xselerak xbest..tp dh siap..kemas ah balik er..huhuhu

Encik Suami said...

Din: Meh ar sini tolong abg.Peliss.

Magrib said...

salam...

ada entry pasal anda la.. sila la jenguk disini..

http://magribmenjelma.blogspot.com/2010/12/pembaca-fanatik-belog-gua-mengganas.html

hargai saya kepada anda...

Encik Suami said...

Maghrib: ok.saya dah jenguk apa yang sedara maksudkan.anyway..thanks a lot coz sudi masukkan komen tue kat blog.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com