Friday, April 29, 2011

SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG.

Dimulakan dengan lafaz Bismillah Hirahmanir Rahim..Mudah2ah dirahmati Allah SWT.

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.
Salam 1 Malaysia untuk semua follower n reader blog Encik Suami.

Last entry saya pada 16 april lalu. So..hari nie 29 april 2011. Maknenye..sudah hampir 12 hari saya tak update blog nie. Bukan tanak update..byk kesah yg berlaku sepanjang tempoh saya tak update blog. Hajat dihati mmg nak sgt update..tapi disebabkan kekangan waktu, ditambah dengan keje yg byk..makanye..saya utamakan dahulu tanggungjawab saya pada majikan.

Hari nie (29 April 2011) adalah hari yg sgt istimewa utk saya. Oklah..saya citer ek. 29 April 2006, saya telah dinikahkan dgn gadis pilihan hati saya. Alhamdulillah..dengan skali lafaz..saya sah menjadi seorang suami. Pejam celik..hari nie genap usia perkahwinan kami 5 tahun. Sehubungan dgn itu juga..kirenye..sudah 5 tahun juga saya bergelar menantu kepada orang banjar. Penah dgr tak perkataan banjar tue?? Perkataan yg glamour dlm banjar adalah Kulaan Niring Napa Takurihing. So far Alhamdulillah.. bile sedara mara belah isteri speaking banjar..saya dh boleh paham dah. Sbbnye..saya selalu tnye kat wife maksud sesuatu ayat tue. Berbanding dgn ipar duai saya yg lain..saya lebih cepat paham bahasa banjar nie. Oklah..saya sertakan satu video lagu banjar utk uols dgr ye. Tapi jgn gelakkan sudah la ye. Jom kita dengar & hayati hame2 ek.



Occay..dah dengar lagu tue dah? Kelakar kan?

Sepanjang 5 Tahun berumahtangga..saya dikurniakan 2 orang cahayamata. Yang sulung perempuan bernama Nurin Irdina Izazi yg kini berusia 4 tahun. Yang kedua lelaki bernama Muhammad Aniq Iskandar 1Thn 8Bln. Merekalah penyeri rumahtangga kami. Syukur Alhamdulillah, sepasang dah anak2 saya.

Untuk isteri yg abang cinta & sayang.

(>.<) Terima kasih kerana sudi menjadi isteri abang. Segala pengorbanan yang sayang lakukan sume demi abang & anak2 kita. Terima kasih juga yg tak terhingga kerana melahirkan anak2 kita. Marilah kita hame2 mendidik anak2 kita agar menjadi anak yg soleh. Insya-Allah.

(>.<) Abang akan berusaha untuk jadi suami yang baik, jujur, setia utk sayang & ayah yang penyayang utk anak2 kita. Abang akan membahagiakan sayang & anak2 hingga ke hujung nyawa abang. Insya-Allah.

(>.<) Abang tak mampu nak balas jasa & pengorbanan sayang pada abang. Hanya Allah SWT yang akan memberikan ganjaran yg istimewa atas pengorbanan sayang pada abang & anak2. 

(>.<) Sayanglah isteri yg terbaaaek utk abang & ibu yang terbaaaek utk Nurin & Iskandar. Ai love yu so much. Muuuuah.

Gambar nie eksklusip utk uols. Segan nak letak gambar nie sbnrnye. Huhuhu..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



 Baju pengantin nie kami pasangan pertama yg gune. Tau tak sbb apa? Sbbnye..saya yg nak design mcm nie. Baju yg wife pakai tue pun mmg saya mintak design mcm tue. Lagi2 bab kain yg bersilang tue. Naseb baek butik tak charge lebih. Lps kami pakai baju tue..kire jadi koleksi butik tue la.

Occay..citer dah abeh la. Nanti kite citer lagi ek. Assalamualaikum. Papai.

44 comments:

Oasis said...

Tahniah ye En suami...semoga anda berbahagia hingga ke akhir hayat.

saya suka lagu siti Rapeah tu...

waN Mohd Salim said...

selamat hari lahir untuk anak2 pakcik .. waaaaa lama nyer tak nampak ????? mne pi pakcik ?????


http://www.penulissenja.com/2011/04/jangan-permainkan-aku-lagi.html

pergilah kau bersama..
segala kata-kata dustamu..
jangan kau permainkan lagi..
hati seorang perempuan..
kelak nanti kau sendiri akan di permainkan..

apple_lady said...

best2....!!! semoga berkekalan yee....

mummy_ayu said...

wah..romantik tu..
selamat ulangtahun perkahwinan yg ke 5
semoga kekal bahagia selamanya!!

:: cekodod :: said...

design sendiri baju kahwin? awesome!

iduraz said...

sweet jer wish kamu pada si isteri..anyway, happy anniversary to both of u!

Muhammadnuraizuddin said...

lawonye baju pengantin..ihihi

IMANSHAH said...

salam tahniah..moga kekal bahagia hendaknya bersulam kasih sayang dan tolak ansur dalam melayari bahtera perkahwinan..

Encik Suami said...

IZUDDIN:

Dah namanye pun baju pengantin kan?
Mesti la lawo.

Encik Suami said...

IDURAZ:

Suweet ker? Biase2 jerk.
Thanks sbb wish to iols.

Encik Suami said...

CEKODOD:

Abg just bgtau lah kat butik tue nak baju style macam nie. Naseb baek tak kene pelangkung dek org butik tue. Hahaha..

Encik Suami said...

MUMMY AYU:

Romantik ker? Biase2 je.
Thanks sbb mendoakan kebahagiaan rumahtangga kami. Amin.

Encik Suami said...

WAN MOHD SALIM:

Entry besday utk anak dah lepas la hari tue.
Erm..ape2 jerk lah. Jgn lah panggil pakcik. Rase tua bebenor plak. Hahaha..

Encik Suami said...

OASIS:

Thanks sbb mendoakan kebahagiaan rumahtangga kami.
Klu suka lagu siti ropeah tue..dload la masuk dlm enset..boleh jadikan ringtone.Hahaha.

Encik Suami said...

IMANSHAH:

Terima Kasih. Sokong apa yg anda komen. Begitulah adat berumahtangga.
Insya-Allah..aman bahagia. Amin.

Encik Suami said...

APPLE-LADY:

Thank you so much. Semoga rumahtangga uols pun bahagia sama.
Amin.

aleen aiden said...

wah,da 5taun.taniah ye! ^_^

Encik Suami said...

ALEEN AIDEN:

Thanks. Haah..pejam celik..tak sedar 5 tahun dah berumahtangga rupenye.

Mar said...

semoga kekal bahagia dan sabar dalam meniti alam rumah tangga di hari2 berikutnya...

adwafarahin said...

semoga berbahagia ke anak cucu :)

Encik Suami said...

ADWA:

Thanks ye kerana mendoakan kebahagiaan iols disini.

Encik Suami said...

MAR:

Thanks sbb mendoakan serta nasihat yg anda berikan. Insya-Allah..hope sumenye akan occay.

Fazlinil Irma said...

moga sakinah, mawaddah dan rahmah sentiasa memayungi keluarga awak.

Encik Suami said...

FAZLINIL:

Jazakallah. Insya-Allah..harapnye begitulah.

Sham said...

salam kenal...

wah bahagia gitu...moga terus bahagia hingga ke akhir hayat...amin...

BRO_MONDAY said...

bro sichan : TAHNIAH dan seamat ulangtahun pernikahan yam ke-5... iskandar sebaya ngan scha...('',) apa pun kita sama² usaha jaga keharmonian rumahtangga ok...ai punye ulangtahun pernikahan pada 9 November...

Encik Suami said...

SHAM:

Alhamdulillah. Thanks kerana mendoakan kebahagiaan kami.Amin.

Encik Suami said...

BRO MONDAY:

Terima kasih sbb wish n mendoakan kebahagiaan iols disini.
Ye ker scha ngn iskandar sebaya? Klu sebaya..boleh berbesan kita nie?

BRO_MONDAY said...

bro sichan : koh koh koh insyaAllah...Scha lahir pada 6/10/2009 umor nya kini 1 tahun 6 bulan 23 hari... Iskandar tua berapa hari je dengan Scha,,,

Encik Suami said...

BRO MONDAY:

Iskandar lahir 29/8/2009. Hallamak..
salah pengiraan la. Maksudnye iskandar umur dia skrg 1thn 8bln. Ermm..kene edit entry nie.Hahaha.

BRO_MONDAY said...

29 OGOS??? sama lah ngan ai...ai pulak 29 OGOS 1985...kalo yu sambut besdei Iskandar, ingat lah kat ai ye...x pun jemput ai sekali memeriahkan majlis...('',)

Encik Suami said...

Subhanallah. YES..mmg sama besday yu ngn iskandar.Kan ai dh ckp..kita mcm "serasi" berkawan. Byk yg sama. Opkos..Klu ai sambut besday iskandar..otomatik ai igt kat yu nanti.

efa nur said...

selamat ulang tahun..:)

semoga kekal bahagia :)

Yan said...

Ooo so sweet. Panjang lagi masa bersama. Semuga kekal hingga ujung nyawa.

Encik Suami said...

YAN:

Takde suwetnye..biase2 je.
Thanks atas doa anda. Amin.

Encik Suami said...

EFA NUR:

Tengkiu very much.

mia.lia said...

heee.. suke ler tuuu.. hehe..
smoga bkekalan dan bahagia ke akhir hayat

Encik Suami said...

MIA.ILA:

Mestilah suke.Hehehe.
Thanks atas doa anda. Amin.

kay_are said...

waa.. bro memang suami yang sweet r.. moga berkekalan sampai bile2 ye bro.. ^__^

CT NoArIzAh ArIs said...

Tahniah..tahniah... dh 5 tahun moga berkekalan ke hujung nyawa jgn sampai janji tggl janji kerana isteri itulah penyelamat di titian sirat nnt...bkn stakat jg org tapi hatinya yg plg utama... sekali terguris ia akan berdarah hgga ke akhir hayatnya.

Encik Suami said...

CT NOARIZAH:

Terima Kasih. Saya suke komen anda.
Mantop. Isi yang padat. 10 Markah utk anda.

Encik Suami said...

KAY_ARE:

Mana ada suweet..biase2 jerk.
Thanks atas doa anda. Insya-Allah. Amin.

PutriAlam said...

tahniah en.suami..semoga kekal mjd ketua fmily yg bjya..=)

Encik Suami said...

PUTRIALAM:

Terima Kasih byk2. Insya-Allah..saya akan cuba lakukan yg terbaek dan yg termampu.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com