Monday, November 29, 2010

Penat+Tension+Sakit Hati=MERABAN

Dimulakan dengan Bismillah..seterusnye Assalamualaikum Warahmatullah.Tuan / puan yg saya kasehi sekelaian..eh2..aku nie nak bagi ceramah ker?lain mcm jerk bunyinye.haha..

Rasa x sodap hati nie dh bersarang dlm jiwa aku last friday hari tue.Kat opis aku nie ada masalah besar.Staff yg buat sume payment berhenti.Disebabkan tahun lepas aku yang buat keje kewangan..bos dh main kenyit2 mata kat aku..ape hal??tapi aku tau tue satu petanda yg mana..akulah gamaknye yg kene take over keje tue sume.Over ker aku nie??tak kose.

So..hari nie lah aku start buat kewangan..Nmpk ketara perubahan muka aku.Hello..bkn buat pembedahan plastik tau..sume dok ckp..relaks la..relaks la..cakap pandai lah..cuba try test buat keje nie..sah2 surrender awal.Pastue hari nie bos besar takde..second bos pun tak de.depa nie kan kira pakar rujuk..so..bertambah blur la kepala aku nie.Membe2 kat opis ckp aku nie kira pakar forensik..kepla hotak diorg la.takde kene mengene pun dgn tugas aku.Forensik jadahnye.Bila ada je staff yg bertukar la,naik pangkat la,berenti la..aku jadi mangsa utk cover keje depa.Keje aku yg byk n rumit tue pun kdg2 tak tercover,nak cover keje org plak.

PS: Bos sayang aku ker?adakah aku jer org kepercayaan dia, yg boleh diharap uruskan kewangan?Haiyo..

2 comments:

Princess Nur said...

sabar ye..tahun ni dapat Anugerah Khidmat Cemerlang :)

Encik Suami said...

Princess Nur:Dapat ker?x tau lah.klu dpt,patutnye thn lps lagi sy dh dpt.Nama pun x tercalon thn lps.klu dpt..Alhamdulillah.Namun,nak kenen2 ngn bos..bkn cara saya.Tak kose kan?
Princess pun kakitangan awam jgk ker?kat ne?sbg apa?

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com