Friday, November 19, 2010

To Be A MR. MAMA..

Assalamualikum..salam jumaat.ada sehat ka?ES kat sini sehat walafiat.Occay..mcm entry yg sebelum nie..ES dh buat keputusan utk CUTI hari nie sbb anak2 masih blum sehat.


Macam biaselah..lps ES bersihkan diri n solat subuh..buat susu utk NURIN.Abeh je NURIN minum susu,kejutkan dia bangun.Ha..tang kejutkan dia bangun nie..agak makan masa skit la.Tapi dia tetap akan bangun.Mandikan n siapkan NURIN pakai baju.Dah settle..bukakkan TV,Of course channel katon dia.Setiap pagi..dia akan layan TOM & JERRY dia dulu.


Lepas wife pegi keje..ES kene settlekan JEJAKA (MUHAMMAD ANIQ ISKANDAR) plak.Disebabkan JEJAKA kene CHICKEN POX..so..tak perlu mandi.Memadai lap dgn kain basah.Part nie kene hati2 skit sbb bintik2 dh ada kat seluruh badan.Yang paling byk tang kepala ngn muka dia.x ensem & comel dah JEJAKA skrg.Lepas lap..Tugas seterusnya...sapukan DAUN BAMBO yang dah ditumbuk lumat di campur dengan BEDAK SEJUK utk dilumurkan kat seluruh badan JEJAKA.Ha..tang nie agak sukar jugak sbb JEJAKA tak duduk diam.ES gagahkan jugak buat..janji lps sapukan 2 bahan tadi..dia tak gatal2.Dah settle..pakaikan baju.Pastu..bagi upah susu.Time minum susu nie..mata JEJAKA dan kelayuan.So..ES tepuk2 skit sambil zikir..Akhirnya..terlelap jugak.


Erm..dh macam BABY SITTER plak rasenye.Tapi..seronok sebenarnya.Puas hati bila ES dapat buat sendiri tugas2 yg lazimnye wife ES buat.Harapnye..anak2 ES sehat la minggu nie.Klu sehat..dapatlah ES jejakkan kaki semula ke opis.Sudah tentu meja dh penuh dgn fail..Byklah yg perlu disettlekan hari senin tue nanti. KEJE OH KEJE.

2 comments:

Mohamad Yusrizal Yaakub said...

wah respek la kat ES coz boleh manage bende2 tu semo...

Encik Suami said...

MYY aka PAPA IFF MIFZAL.

Dah biase n dah jadi tanggungjawab ES utk jaga mereka.Dalam rumahtangga..kene lah tolong menolong.
Lakukan sendiri mendatangkan kepuasan.Tak caya..
CUBA TRY TEST.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com