Wednesday, February 5, 2014

TER " BELI" BAJU RAYA

Waktu lunch tadi, aku gi beli kain untuk buat baju kurung nurin. bukan apa..anak dara aku nie cepat membesar, so..baju kurung yang sedia ada still muat tapi, bila dah pakai, kain ngn bahagian tangan dah senteng. kalau ada kenduri kendara, xkan aku nak pakaikan nurin baju kurung yang senteng tue. means..aku kena belikan kain baru utk buatkan dia baju kurung yang baru. 

Tailor yang buat baju kurung anak aku sape lagi kalau bukan mak mertua aku. so..senang, beli kain, bagi contoh baju yang sedia ada n just bagitau nak panjangkan berapa inci kat bahagian mana. sangat mudah kan?

Masa on the way mmg dh plan nak beli utk baju utk nurin je. tetiba..teringat baju melayu utk iskandar pakai gi sekolah hari jumaat pun x beli lagi. memang iskandar ada baju melayu, tapi..untuk hari jumaat, dia kena pakai baju melayu warna biru. disebabkan xde..belikan jugak kain warna biru utk iskandar.

Pegang kain sana, pegang kain sini, banyak pilihan. murah pun murah. rambang mata aku dibuatnya. sudahnya..aku cakap kat wife..apa kata terus je beli baju melayu untuk aku ngn iskandar, wife ngn nurin untuk aidilfitri nanti. untuk nurin 2 pasang, iskandar 2 pasang, aku sepasang n wife sepasang. Total RM 243.00.

Eksaitednya lah ai aku nie kan awal benar beli baju raya. Bukan cam tue, dah alang2 pegi, terus je beli. aidilfitri pun bulan julai kan, sekarang dah bulan februari. so..kira ok la tue. aku pun beli kat nilai square. malas aku nak pi nilai 3. sebab sebelum sampai nilai 3, jumpa nilai square dlu. nak jimatkan masa..aku just pegi yang dekat je.

eh..korang dh beli baju raya ker? - sangat kebudakan soalan ko encik suami oi!


18 comments:

Abe Kie said...

salam. bagus tu beli baju raya awal2. nanti tak la berebut2 dgn org ramai semasa bln puasa nanti. abe kie dtg follow blog ini yg awesome bangat...

Reena Kamarudin said...

hahaha.
awalnya.
saya mestilah belum.

cik chubby said...

salam :) follow n blogwalking sini :)

hajar said...

salam ukhwah... bagus juga beli awal2. tak lah kelam kabut nanti.

Encik Suami said...

@Abe Kie

abe..mana ada blog kita awesome bangat.follower ciput je.by the way..terima kasih byk2 sbb sudi follow blog saya.

Encik Suami said...

@Reena Kamarudin

nak buat cemana..dah namanya pun ter'beli'.xpe la beli awal.senang nanti.

Encik Suami said...

@cik chubby

wsalam warahmatullah.terima aksih sbb sudi BW disini.

Encik Suami said...

@hajar

Yup.betul tue.by the way..terima kasih sbb sudi follow blog nie.

Azlealee Bashir said...

Saya dah..beli kain ..x suka berebut dengan orang..

Vee Sandi said...

klu tak silap , semlm ada baca blog ttg tema baju raya . Klu nak tempah , perlu baut sekarang ... raya mmg dah dekat .

sYiRa LoKMaN said...

singgah n follow sini :)

belogisam said...

salam kenal,, alang2 da murah pukalkan semua la.. seronok baca entry sni

Encik Suami said...

@Azlealee Bashir

Yup.elok beli awal2.senang.dh dekat puasa..terus tempah.xde la kelam kabut nak beli kain.

Encik Suami said...

@Vee Sandi

dah sampai masa utk beli n pilih tema.senang prepare awal2.

Encik Suami said...

@sYiRa LoKMaN

terima kasih sbb sudi singgah n follow.

Encik Suami said...

@belogisam

terima kasih sbb sudi singgah n follow blog yang tak seberapa nie.

n O e s u h a i m i said...

elok beli awal2 encik suami...rajinnya encik suami mencari kain tuk buat baju..klu noe semua beli siap jer :)

N.A.T said...

heheheh bagus persiapan awal ... April ni pun kami tukang jahit dah tutup terima tempahan ...

^^

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com