Wednesday, May 4, 2011

SELAMAT TINGGAL

Assalamualaikum Warahmatullah.

Salam 1 Malaysia utk sume pengikut & pembaca blog Encik Suami. Semoga uols sume berada dlm keadaan yg sehat walafiat serta mood yg begitu ceria. 

Mari dekat, mari rapat sbb saya nak buat satu pengumuman nie. Saya akan merehatkan diri buat sementara waktu dari berblogging. Mgkn ini adalah entri saya yg terakhir. Selepas tue, saya akan buat keputusan samada nak teruskan berblogging @ delete tros blog nie. Blog saya nie bukan pemes sgt pun. Follower pun ciput jerk. Blog org lain..followernye berciput-ciput tau. Lain lah mcm blog BRO MONDAY nie. Sentiasa update, follower ramai. Maklumlah..org ensem, muka jambu. Tapi..saya tak tau lah dia nie jambu jenis apa? Jambu Batu ker Jambu Air..uols tanye dia sendiri lah ye.

Sebenarnye gini, minggu depan 10,11 & 12 mei 2011, saya akan menduduki peperiksaan KPSL. Tau x KPSL tue gapo? Ok..saya jelaskan. KPSL tue bermaksud Kenaikan Pangkat Secara Lantikan. 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Tarikh  : 10.05.2011  
Masa   :  9.30 - 12.30
Bhgn 1 : ( Perintah Am, Arahan Perbendaharaan & Tatacara Pengurusan Stor )

SUMBER ILMIAH





Tarikh    : 11.05.2011  
Masa     :  9.30 - 12.30
Bhgn  2 : ( Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan & Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam )

SUMBER ILMIAH



Tarikh       : 12.05.2011  
Masa        :  9.30 - 11.30
Bhgn  3    : ( Undang - Undang Umum )

SUMBER ILMIAH




Gambar jumlah keseluruhan buku yang perlu saya study :


Allahu Akbar..Tebal2 plak tue ha. Siriyes..saya agak gementar utk amik paper exam kali nie. maklumlah..zaman dok amik exam tue dh lama berlalu. SPM pun tahun 1997 dulu. Mau ketaq tangan nak isi angka giliran nanti. Entah nape ye? Tapi..saya tetap nak teruskan jugak. Saya akan cuba memberikan jawapan yang terbaek utk setiap soalan. Harapnye..tempoh exam tue nanti, saya dikurniakan kesihatan yg baik serta takde halangan. Tapi..kite hanya mampu merancang kan? Allah yg menentukan segalanye. Semoga Allah SWT menerangkan hati saya serta memudahkan segala urusan peperiksaan saya nanti. Insya-Allah. Teman2 yang saya sayangi, doakan kejayaan saya ye. Segala kerjasama dari uols..saya dahului dengan ucapan Terima Kasih.

62 comments:

make it free said...

good luck,, penjawat awam mmg macam ni nak naik pangkat,, bace la pasal 1 malaysia!! huhu!

mummy_ayu said...

wooo..tebal2 tu buku..apa pun..all the best..wish u lots of good luck..yakin boleh key...
soalan ABC ke esei...kalu esie tu yg lemah..tapi kalu soalan berkaitan kerja seharian, mesti ok punya ...nanti story2 lagi key..
good luck!!

Sasa Al-Sharif said...

semoga berjaya dalam ujian kpsl tu, bleh naik gaji :)

ejulz said...

sama la kita.. pusat kat mane?

Mar said...

good luck,..semoga dipermudahkan segal urusan,..

Encik Suami said...

MAKE IT FREE:

Thanks. Soalan sume dr dlm buku tue. Cume tak tau bab apa jerk yg kuar. Byk sgt babnye.

Encik Suami said...

MUMMY AYU:

Soalan sume esei occay. Takde ABC langsung. Klu ada ABC..leh agak2 jawapannye kan? Thanks sbb wish kat saya.

Encik Suami said...

SASA AL SHARIF:

Thanks. Bukan takat naik gaji jerk, nama & gred jawatan pun bertukar jugak. Tue yg bes tue.

Encik Suami said...

EJULZ:

Eh..sama ker? Saya kali pertama amik KPSL nie. Ejulz kali ke berapa dah?
Saya kat MAEPS. Ejulz kat ne?

Encik Suami said...

MAR:

Thanks. Semoga Allah permudahkan segalanye. Amin.

adwafarahin said...

gud luck angah! :)

iduraz said...

alamak, exam yang sama jugak ker?haha..eden pon amik gk, tinggal yang part 2 tu jer tak lulus lagi..PKPA..hope kali nih kasi setel sume..good luck tuk kamu eh...pusat pekse ktner?

Encik Suami said...

IDURAZ:

Haah.KPSL N27 kan?
So..awak kali ke2 la ye.
wah..paper 1 ngn 3 lepas tue. TAHNIAH. Ramai yg kantoi paper 3 kan sbb undang2.
saya exam kat MAEPS Serdang.
Cuba la citer exam tue cemana. Sbb saya first time. Saya pun tak tau exam tue cemana. Pakai pen basah ker kering, dakwat biru ker hitam.
Pelisss..citer la.

Encik Suami said...

ADWA:

Thanks adwa. Tengok jerk la buku rujukan tue. Sume tebal2 belaka. Risau angah dibuatnye la.

ejulz said...

kat MIECC.. ni masuk kali ke-3.. 1 pun x lulus.. adeii..

Encik Suami said...

EJULZ:

MIECC tue apa? kat ne tue?
Hallamak..kali ke 3. Nape sampai 3 kali. Soalannye susah ker?
Takpe la..jgn putus asa occay. Mana tau kali ke 3 nie lulus 3 3 paper kan? Rezeki tue.

iduraz said...

exam dia biasa jerk..memang esei la, tapi kena baca buku!kalau tak baca memang menggagau nak cari jawapan..terutamanya undang2, quite tough gak soklan dia...masa memang tak cukup klo kita asik cari jawapan tapi tak jumpa..

Encik Suami said...

IDURAZ:

Keje kat mane? Jabatan apa?
Awak exam kat ne plak?

cBk said...

just rehat jap..jn delete trus..huhu

Encik Suami said...

CBK:

Kalau abg nekad nak delete tros blog nie cemana? Apa pandangan anda?
Jawab dlm 100 patah perkataan.

ibu syafiq said...

good luck!!!
smoga dpt keputusan naik pngkat pasnih...leh open table.hahaha...

iduraz said...

kkr..kt kl, exam kt maktab perguruan ilmu khas kt cheras..kamu lak

Encik Suami said...

IBU SYAFIQ:

Kalau lah apa yg anda katakan nie jadi kenyataan..seronoknye. saya lompat tinggi2 18x.
Thanks sbb wish kat saya. klu ada rezeki lebih, xjadi masalah bab open table tue.

BRO_MONDAY said...

bro sichan : adehhh~ nak sentap lah macam ni, sudahannya nama ai jugak kena petik...koh koh koh maaf lah x reply sms yu pagi tadi, dah taip skali nak send je kena block pasal kredit henpon tamat tempoh...koh koh koh jangan marah!!! apa pun wish yu luck dalam exam ni, ai x pernah sekali pun amek exam ni!!! yu kena kat MAEPS??? ingat kan dekat opis ai di sapura@mines ni je, kalo x nanti buleh lah minum² dulu...selalunya kawan² x kira lah sape skalipun, kalo kena je exam kat sini kompom akan call ai ajak minum...ajak minum je burak², selain tu xde...coz ai sanagt ber integriti...

ejulz : koh koh koh yu amek? terbaik........

Encik Suami said...

IDURAZ:

KKR tue Kementerian Kerja Raya ker? Head Office kat Jln Sultan Salahuddin tue ek? Klu awak kat situ..saya ada membe keje kat sana.

Saya exam kat Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS)

Encik Suami said...

BRO MONDAY:

Pergh..ai rase nie komen yu yg paling panjang dlm blog ai. Nak klik "LIKE" kat komen yu nie tak de plak buttonnye. Koh Koh Koh.

Ala..jgn lah sentap2. Don't Worry. Ai tak marah pun kat yu pasal sms tue.

Tue la..ai igt dpt exam kat sapura, klu tak..boleh lepak hame2kan..3 hari tue.

Anyway..thanks sbb wish good luck kat ai. Doakan kejayaan ai ye.

BRO_MONDAY said...

bro sichan : koh koh koh x de ke widget tambah button LIKE dekat komen blog ni? nak cari jap lah...

iduraz said...

o, ader kawan eh kt kkr..sapa ek nmanya

Encik Suami said...

IDURAZ:

Dia lelaki. Buat kewangan. Nama dia klu tak silap hasrul nizam. Masa kat kolej dulu panggil atan. Kenal ker?

Encik Suami said...

BRO MONDAY:

Ok. Yu cari dulu..nanti dah jumpa.. bagitau ek.

Muhamad Zaki Zafir said...

selamat berjaya bang.semoga dpt promotion, rezeki berganda2 lps ni insyallah. :)

Encik Suami said...

ZAKI:

Thanks dik. Insya-Allah..Amin.

Henry Zackery said...

tebal giler buku2 tu, ok bro gud luck :) buat yg terbaaek :)

AMARAN 18 SX : 1 ONLINE USER & 2 OFFLINE USER

sahromnasrudin said...

assalamualaikum


ohhh..kerja kerajaan rupanya..biasa la tue kan..apepun, take your time study betul2 erk..kalau ada kesempatan, jenguk2la kami

aleen aiden said...

hu3,gudlak ye! ^_*

Encik Suami said...

HENRY:

Buku tue mmg tebal sbb sume pekeliling ada dlm tue. Kire mcm byk bab la. Thanks sbb wish. Insya-Allah, abg akan cuba yg terbaik utk exam nie.

Encik Suami said...

SAHROMNASRUDIN:

Wsalam Warahmatullah.
Haah. Saya kakitangan awam. Masa mcm dh suntuk, tapi..saya akan lakukan yg terbaek utk exam nie. Sbb dh lama ngidam nak dpt jawatan nie.
Jgn risau..ada kesempatan..saya akan dtg ziarah pondok anda.

Encik Suami said...

ALEEN:

Thanks sbb wish utk saya.
Hope saya lulus dgn jayanya dlm exam nie nanti. Amin.

syafa junaidi said...

gd luck ya...
truskanla berblog..sy suke bc tulisan awk...hehe

Encik Suami said...

SYAFA:

Thanks sbb wish good luck pada saya.
Terima kasih juga sbb suke baca entri dlm blog nie. Buat masa nie, saya berehat sebentar dari berblog.
Nanti saya buat keputusan samaada nak teruskan berblog atau tros delete blog nie.

NM02 said...

terima kasih atas nasihat yu itu. saya akan terus kuatkan semangat demi diri saya sendiri. betul cakap yu tu, ai bangga sebab yu leh bagi pandangan yang boleh buat ai bangkit dari terus lemah. terima kasih sekali lagi.

ooo... kpsl.. selamat membaca buku2 yang tebal itu dan gud luck. moga yu lulus dalam exam tu nnt dan moga cepat le naik pangkat tu ye. hehehe

nasib baik la ptk dah takde kan. kalu tidak jenuh gak la nak besengkang mata belek buku tebal mcm tu.

e'eh... komen ai pun pjg le..

NM02 said...

tolong.......


jgnlah delete blog kamu ni. plisss!!!

NM02 said...

ooooo... ES adik pada saya. kita ai kakak yu la... ai dah 33, thn 1978. hehehe

nway, pemikiran ES mmg cukup matang. untung isteri kamu ye

Princess Nur said...

ramai yang komen ni..takkan nak tutup blog kot..jangan la ngah..knur doakan awak success k..gud luck =)

Al said...

apepon slamat berjaya d masa mendatang

dan jgk teruskan berblog

Encik Suami said...

NM02:

Matang ker saya nie? Coba akak baca profile saya tue..perangai saya nie mmg mcm budak2 kecik. Ngade2 skit.

Akak pun akak lah..janji rock. Nak kawan bukan ada batas pun kan? Hehehe.

Baidewei..saya dah letak blog akak dlm bloglist saya.

Encik Suami said...

PRINCESS NUR:

Tak sure lagi kak nak delete or tak?
Rasa mcm nak delete, tapi blm buat keputusan muktamad lagi. Buat masa nie berehat sebentar dari berblogging.

Thanks ye kak sbb wish kat angah.

Encik Suami said...

AL:

Tengoklah keputusannye nanti cemana ye pasal blog nie.

Anyway..thanks sbb wish luck pada saya.

nairaariaa said...

gudluck..smoga berjaya...wee~

Encik Suami said...

NAIRAAIRA:

Thanks. Exam tue dah lepas pun.
Dah usahakan..tawakal jerk la.
Nantikan saja keputusannye nanti.
Hehehe...

kay_are said...

selamat berjaye bro.. moga dimudahkan menjawab soalan.. amin..

Encik Suami said...

KAY ARE:

Exam tue dh berlalu pun.
Dah cuba jawab yg terbaek. Selebihnya tawakal pada Allah.

fairus said...

WAH.. NI BUKU NAK AMIK EXAM NI..

Encik Suami said...

FAIRUS:

Haah. Nie lah buku rujukannye.
Tgk ketebalannye pun, dah bikin cuak dihati nie.

Red Giant said...

Kalo Den, Mmg xdo Nak Baco.. Tobal Nak Mampos...

Encik Suami said...

RED GIANT:

Ikot hati nie mmg malas nak baca..tapi..demi kerjaya..kene gagahkan diri jugak utk membacanya.

aizamia3 said...

soalan senang, tang jawapannya susah, kalau tak bersedia confirm terkial-kial mencari jawapannya..

psstt: moga jawapan yang telah dijawab itu memuaskan hati pemeriksa.. dan lulus dengan jayanya..

Encik Suami said...

AIZAMIA:

Kakitangan awam jugak ker?
Ye lah sgt soalan tue senangkan?
Boleh tahan susahnye la.
Takpelah..dah usaha..selebihnya tawakal pada Allah.

mamakhalisshoppe said...

gud luck fren ^_^...cuma buku undang2 je,miera guna buku warna hijau..rasanya,buku ni pon blh kot..nk copy pic yea..nk letak kat blog..hhuhuhu..(x bagi pon nak copy gak)

Encik Suami said...

MAMAKHALISSHOPPE:

Kompius la..gmbr ape yg nak di copy nie?

arda said...

salam, sy nak tnye. kat mana nak dapatkan buku arahan keselamatan tu ya? sy dah tanya ramai yg tak ada buku tu. kalo bwk masuk yg copy tak blh kan?

Encik Suami said...

ARDA:

Untuk pengetahuan awak..setiap jabatan mmg dibekalkan 1 buku arahan keselamatan.Hard cover wane hitam..tulisan wane emas.Mesti ada.Cube awak tnye pada bahagian pentadbiran..atau cc awak.
Menjadi satu kesalahan klu buku tue dibuat salinan sbb buku tersebut adalah edisi TERHAD.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com