Wednesday, February 23, 2011

Kantoi

Assalamualaikum.

Khaifa haluka? Ana bikhair, alhamdulillah.(wah2..macam nak bukak kelas al lugahtul arabiah plak,xde maknenye ok.sepatah dua buleh la..masuk patah yg ketiga..dgn aku sendiri patah riuk) ko sehat ker? opkos la aku harap ko sehat. Amacam ngn keje ko..sume occay ker? ker buat2 occay? Terpulanglah..jawapan ko kan?

Semlm..my big bos attend meeting APC. Yg bukan keje gomen..mesti tak tau apakah itu APC? Ok..aku bgtau nie. APC bimakna Anugerah Perkhidmatan Cemerlang. Occay..pencalonan dari daerah akan dihantar ke ibu pejabat. Kat opis nie..ada makcik yg same gred ngn aku yg handle utk markah keseluruhan prestasi tahun 2010. So..disebabkan aku baek giler ngn makcik nie (dah macam anak beranak dah). Masa dia buat list tue..dia panggil aku..

Makcik : Wei..meh sini kejap.
Aku : Kejap je tau. Saya busy nie.(Realiti Occay).
Makcik : Ish budak nie..ye kejap je. Ngade2 betul. Aku tau lah ko byk keje.
Aku : Apa dia..sibuk je kaco org buat keje.
Makcik : Ko tgk nie..nmpk tak? (sambil tunjuk kat monitor komp dia yg bagak giler tue).
Aku : Alhamdulillah. 

Ha..ko dah start tertanye2 kan..apesal aku ucap alhamdulillah. Citernye gini. Dalam keseluruhan kakitangan daerah, nama ku tersenarai. Tapi kedudukan aku berada ditangga kedua dengan markah 93.4%. Yang atas aku, otai. 2 tahun lagi nak pencen dah. Yang x beshnye..makcik tue cakap kat aku..Otai nie hari2 dok jumpa bos mintak nama dia tercalon dalam APC 2010. (Dah mula macam nada gosip nie). Haiyo..itu mcm kah? tak sangka plak aku sampai ada org sanggup mintak utk APC nie..bukan ker kita dinilai. Kalau aku, malu oi dok jumpa bos mintak APC. Lantak lah, itu dia..tapi cara aku bukan cemitue.

Tapikan..aku sedikit ralat sbb kakitangan yg dibawah seliaan aku tak tersenarai pun. Kesian dia. Dia baek..tak penah nak melawan..ikut je arahan aku. So..semlm bos dah meeting ngn pihak pengurusan atasan termasuk pengarah. So..aku sendiri xtau keputusan semlm sama ada mmg aku akan naik pentas utk terima APC bagi tahun 2010 tue @ x. Kalau dapat..Alhamdulillah. Ko nak tau ker apa yg bakal penerima APC dapat? Mcm tahun 2009, penerima APC dpt Sijil Penghargaan + RM 1000. Tapi yg aku tau..setiap tahun cemitue lah ganjarannye. 

PS: Keje lah dengan ikhlas. Bukan mengharap ganjaran semata2. Percayalah..bile kita buat keje ngn ikhlas..besar pahala dan ganjarannye.

8 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

yesszaa..ikhlas itu lebih baik dri suke mengipas dan naik dengan cepat..

congrate ye!!!

BRO_MONDAY said...

bro sichan : ye, betul tu!!! keje dengan ikhlas...tapi kalo dapat pun itu adalah suatu rezeki dariNya...syukur lah...('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "JANGAN pandang camera!!!"
2.New Entry "FUTSAL CPK One FC 1 Mac 2011"

Encik Suami said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)
Sedap nama.Ikhlas mmg kene ada time buat keje.Tapi..klu sume keje dilambak kat kita..kdg2 keje jadi tak ikhlas.whateverlah..janji keje tue siap.
Pada saya, enggak perlu pakai kipas dah..sbb kat opis mmg dah ada aircond.maybe bos pandang cara kerja saya n dia tgk waima keje saya byk..problem still boleh settle.
hope saya masih kuat utk hadapai situasi mcm nie.klu boleh sampai end of this year lah.

Encik Suami said...

Bro Monday
Saya tak mengharap pun APC tue..janji amanah yang bos bagi kat saya,dapat saya lunaskan dgn jayanye.
Insya-Allah.

AH7 said...

alhamdulillah...boleh ah blanje saya...huhuhuhu

Encik Suami said...

AH7:

Belum tentu dapat lagi tue.
Keputusan sape yg dpt belum kuar lagi.

adwafarahin said...

clap! clap!

hebat la angah..hehe alhamdulillah klu dapat,rezeki anak2 :)

Encik Suami said...

Adwa:

Klu dapat Alhamdulillah.
Haah..Mmg rezeki wife n anak2 la.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com