Thursday, October 16, 2014

TAMATKAN KEBISUAN BLOG

First of all, aku macam kene sawan eksaited kerana berjaya x update blog dalam masa hampir 3 bulan. kesian blog aku terkontang-kanting menagih simpati soh update. tuan punya blog plak buat-buat lupa diri ada blog. bukan senang nak gagahkan jari taip entri dalam kekangan masa yang sgt terhad ni. ececey..boleh tahan baku bahasa aku nie kan..kan..kan?

Alhamdulillah! akhirnya berjaya juga aku tamatkan kebisuan blog ni tanpa sebarang update ye dak? *kalau setuju,sila anggukkan kepala anda* harap ada sahabat gembira dengan ke'update'an ini. hahaha bajet orang nak gembira? well..aku kan dah selalu bajet! koh..koh..koh.

Suka lattew aku update! Huh.

Hahaha. ini satu pencapaian yang agak memberangsangkan. nanti aku nak buat rekod setahun tak update. baru ketar lutut bak ang rindu entri aku. hewhewhew *berangan lah kau tanak update setahun.eh?*

Sebenarnya,aku ada banyak perkara nak share kat sini.sharing is kering kan? tapi kau tahu lah aku cemana. hangat-hangat ta*k ayam (siyes aku x paham siapa yang buat peribahasa ni. mesti dia penah gi sentuh ta*k ayam sebab tue dia tau hangat ker tak. takde benda lain ker nak sentuh hoi? buat la peribahasa hangat-hangat kuali baru lepas goreng cekodok ke,hangat-hangat terik matahari ker kan? xde la euw sangat nak kene pegang ta*k tue.Hahaha.

Memandangkan aku xde tajuk khusus, apa kata aku taip je apa yang aku rasa nak tulis. kau pulak baca apa yang kau nak baca. hoyeahh! best betul blog nie dapat ikut citarasa sendiri. kagum tak kagum tak? Lalalala.

Okey,sejak kebalakangan nie,aku perasan yang setiap kali aku borak, aku telah gantikan perkataan 'aku' kepada 'koi'. so, mulai sekarang, koi gunakan perkataan nie. jangan plak ada yang kompius mompius apa kejedahnya koi tue ye. Erm..semakin panjang aku menaip gamaknya. lepas gian namanya nie.

Ekseli, sambil koi menaip nie koi dengar lagu Awie-Dipenjara Janji. oh lupe, awei skrg dh tukar nama kepada dollah. tangan ligat nenaip, mulut nyanyi dok follow lagu dollah. sah suara koi mmg x sedap. lantak la situ, bukannya dollah ngn kau dengar pun suara koi nyanyi. lepas lagu dollah nie, lagu Nassier Wahab-Bayangan Wajah Duka. perghh..memang berkepuk-kepuk idea datang kalau sambil update blog sambil dengar lagu.x caye?? kau cube terai tes tengok.

rasanya cukup la setakat nie dlu ye. koi rasa mcm dah merepek kesimpang mana ntah nie. kang kau bosan la sbb koi merepek.harap-harap lepas nie koi berkesempatan la nak update lagi. jumpa lagi ya.
Assalamualaikum.

klik PUBLISH.




5 comments:

Ct NoArizah Aris said...

Salam..KOI ??

ganti diri negeri mana ya ?

ekjoz buluh said...

kalo aok org pahang, munasabah le aok ganti nama koi.

Abang Bear said...

bila lagi nak update ni?

Maria Firdz said...

datang singgah dari blog azhafizah... :)

Sya Mimie said...

3bln x berupdate? Sy klau 3hri x update pn rsa x keruan dh..

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com