Monday, July 18, 2011

PERTAMBAHAN USIA

Assalamualaikum Warahmatullah

Salam sayang buat sume reader & follower blog Encik Suami. Kabarey uols? Hope uols sehat walafiat. Maaf ye sbb saya agak busy & disebabkan itulah, saya agak jarang buat entry baru.

Pertama sekali..syukur kehadrat Allah SWT kerana saya masih dipanjangkan usia & diberi kesempatan untuk berhubung dengan kalian sume. Pada hari nie..usia saya telah bertambah kepada angka yang baru. Rasenye..tak perlu saya rahsiakan umur saya. Sebab ia hanya sekadar angka. Kini umur saya 31 Tahun. Sudah tua daa. So..bila dah tua2 nie..kenelah berubah kearah kebaikan. Maksud saya..kebaikan yang sediaada dipertingkatkan.

Sempena pertambahan usia baru nie, saya berdoa semoga saya dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik serta amalan saya kepada Allah SWT sentiasa meningkat.

Apa yang saya ada di usia 31 Tahun?

1) Seorang isteri yang baik, rajin, pandai memasak. Isteri saya juga seorang yg putih melepak & gebu. (Laki hang nie jerk yg hitam2 si tampok manggis, Hitam2 pun, laki hang jugak kan?) Nie abg puji2 sayang nie..nak bagi hadiah apa kat abg??

2) Sepasang cahaya mata NURIN IRDINA IZAZI (4 Tahun 3 Bulan) & MUHAMMAD ANIQ ISKANDAR (1 Tahun 10 Bulan). Nasib baik warna kulit anak2 cerah ikut ibunye..klu ikut ayahnye..(sendiri fikirlah ye.)

3) Sebuah keluarga yang bahagia. Terima Kasih pada Allah SWT atas nikmat yang diberikan. Syukur Alhamdulillah.

Dikesempatan ini..saya juga ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada rakan2 blogger yang lain yang tarikh lahirnya sama dgn tarikh lahir saya. Yang saya tau ada seorang iaitu http://www.sahromnasrudin.com/. Untuk anda SAHROM..selamat hari lahir saya ucapkan. Semoga anda dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki serta dikurniakan kesihatan yang baik.

Oklah..saya rase cukup setakat ini dulu. Insya-Allah..lain kali kita bersua lagi.

Assalamualaikum..Papai.

21 comments:

BRO_MONDAY said...

angah : alhamdulillah...selamat hari lahir ai sefamili ucapkan...('',)

Encik Suami said...

BRO MONDAY:

Syukur Alhamdulillah. Terima kasih atas ucapan yang diberikan. Sampaikan salam angah pada apple ngn scha ye.

BRO_MONDAY said...

angah : insyaAllah...kalo ada doa selamat ke makan² ke, kenduri kesyukuran ke, kasi rojer...

aizamia3 said...

Selamat hari lahir Bro..
Moga sentiasa dilindungi, dirahmati dan diberkatiNYA serta sihat selalu..

Encik Suami said...

BRO MONDAY:

Ada buat makan2 skit kat opis tadi.Angah bagi duit kat budak2 opis nie, soh depa beli KFC. Time rehat..depa ajak masuk pantry.Tau2..siap ngn kek skali depa beli.

Hadoi..malu angah.Dah tua2..potong kek bagai.

Encik Suami said...

AIZAMIA:

Terima kasih kerana mendoakan kebahagiaan & keberkatan hidup saya. Semoga kehidupan anda dirahmati oleh Allah SWT.
Insya-Allah.

BRO_MONDAY said...

angah : wah...best lah..dapat makan kek...

ejulz said...

hepy blated bday.. semoga murah rezki n berbahagia di samping keluarga tercinta.. :)

NM02 said...

hepi belated beday bro...

alamak, ketinggalan la ni..

hehehe

CT NoArIzAh ArIs said...

Selamat hari lahir kpd kamu semoga kebahagian hidup akan terus berkekalan...AMINNNN!!!

LiFe KaMi said...

selamat menunaikan ibadah puasa,
semoga ibadah puasa pada kali ini lebih baik dari sebelumnya,
Kejarlah pahala yang berlipat kali ganda yang telah dijanjikan oleh Allah SWT..:)

Encik Suami said...

BRO MONDAY:

Mmg sedap. Lagi2..disebabkan FREE. Bertambah2 kelazatannya.

Encik Suami said...

EJULZ:

Thanks sbb wish. Angah amat menghargainya.

Encik Suami said...

NM02:

Thanks kak. Tak kesahla ketinggalan hari pun, janji still dlm bulan yg sama pun kire ok gak.

Encik Suami said...

CT NOARIZAH:

Terima Kasih atas ucapan anda. Amin.

fairus said...

LAMBAT BACA.. BULAN JULAI JUGAK KE? SAMALAH KITA...

Encik Suami said...

LIFE KAMI:

Terima kasih atas ucapan anda.
Samalah..saya juga ucapkan selamat menjalani ibadah pose.semoga pose kali ini lebih baik dari pose thn lps. Insya-Allah.

Encik Suami said...

FAIRUS:

Haah. Samalah kita dilahirkan dlm bulan Julai.

Lelaki Ini said...

hepi bufdsy!

Henry Zackery said...

hepi besday :)

TEKNIK UNTUK MENJADI POPULAR DI BLOG | INTERNET

Meow Aizawa said...

hepi besday yer =)

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com