Wednesday, July 9, 2014

DUGAAN TATKALA IFTAR PADA 9 RAMADHAN 1435H

Tengah sedap2 iftar kat ruang tamu malam tadi, tetibe..GEDEGANG. wife terus cakap, bang..kereta. baru aku ingat aku park kereta kat luar pagar. terus aku berhenti makan. basuh tangan pun kat paip depan umah. jiran depan dah keluar. aku xtau nak kata apa dah. senyum je la. apa nak dikata. lagipun tengah iftar, baru separuh jalan makan. so..fikiran, hati dan perasaan aku masih tertumpu pada hidangan iftar tue.

jiran depan nak gi keje, dia reverse kereta & x perasan kereta aku kat situ. garu kepala budak tue. dia cakap kat aku, abg hntr la repair kat bengkel, nti abg claim kat saya.

diskus ngn wife, akhirnya buat keputusan xyah repair sebab xla teruk sangat. as long as kereta aku still boleh bergerak. xpe la bro..kita kan dok setaman, berjiran plak tue. semol de pises la.




gi terwaih mcm biase. balik terawih, kerete x leh start. batery kong. best sangat masa nie. rasa oren. nasib baik ada jemaah yang sudi tolong tolakkan kereta aku nie. dh hidup, igt nak singgah kedai jap. fikir balik, kalau singgah kedai, matikan enjin. sah2 xidup lagi nti. so..balik umah je terus.

pagi esoknya, dh bersiap bagai nak g keje. last2..kereta xleh start. dia buat hal lagi. kali nie rasa tembikai laici plk. hadoi la. nasib baik ada jiran yg blm gi kerja, so..mintak tolong dia jumperkan kete aku. nasib baik hidup. lepas hntr anak2 g sekolah, trs hntr kete kat bengkel.

perasan x? kejadian yang tersenarai diatas..sume pasal kereta kan? kebetulankah atau suratankah?

2 comments:

Reena Kamarudin said...

memang meminta kereta baru ke canner? hehehe

Vee Sandi said...

ujian di bulan ramadhan ...

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com