Wednesday, June 18, 2014

NAIK PENTAS TERIMA ANUGERAH

Kembali bersiaran kita.merujuk kepada entry sebelum nie.aku ada mention yg aku dijemput hadir ke majlis inovasi dan kecemerlangan jabatan lama aku utk tahun 2013.kenapa tahun 2013,tp..majlis buat pada tahun 2014?utk pengetahuan korang,majlis nie dibuat bagi menghargai kecemerlangan kakitangan bagi penilaian tahun 2013.so..kene tunggu tahun 2013 berakhir,baru boleh buat keputusan.

alhamdulillah..aku dapat anugerah khas pengarah utk kali ke-2 berturut sejak tahun 2012.utk pengetahun korang,anugerah khas pengarah nie diberi kepada kakitangan yang mendapat markah laporan penilaian prestasi tahunan melebihi 90%,tetapi tidak diberi anugerah perkhidmatan cemerlang.anugerah perkhidmatan cemerlang tue lebih glamer namanya dari anugerah khas pengarah.baik..disini aku cerahkan apa yang penerima anugerah dapat :


ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG

* cek bernilai RM1000.00
* sijil penghargaan.

ANUGERAH KHAS PENGARAH

* wang tunai RM200.00
* sijil penghargaan.




sebenarnya..aku terima wassap dr bos aku yg menyatakan,masa dia pegi meeting utk calon anugerah perkhidmatan cemerlang,dia naikkan nama aku sbg calon utama dr pejabat dia.tetapi..org HQ bantah sbb katanya aku penah dapat anugerah perkhidmatan cemerlang pada tahun 2010.so..aku kene tunggu 3 tahun selepas 2010..baru aku layak terima anugerah perkhidmatan cemerlang semula.aku ckp kat ketua jabatan aku,by the way..terima kasih sbb calonkan nama aku utk anugerah perkhidmatan cemerlang.x dapat pun xpe.dapat anugerah khas pengarah pun dh kira syukur sangat2.sejak aku berkhidmat dengan kerajaan dari tahun 2005,aku x penah pun dok target nak dapatkan anugerah perkhidmatan cemerlang,sbb pd aku..apa saja tugas yg diamankahkan,aku cuba laksanakan sebaik mungkin.

aku tau mmg ketua jabatan aku berhajat sgt2 nak bagi kat aku anugerah perkhidmatan cemerlang sbb tahun 2013 aku menang kategori pengurusan stor terbaik jabatan sekaligus menaikkan nama dia.aku dgn dia sama2 naik pentas terima piala kemenangan.nevermind la.x jadi kudis pun dalam diri aku.sbb pada aku perlu ker sbg kakitangan awam kita nak kejar sume anugerah tue?yang penting,tiap2 bulan..aku dapat gaji aku.betul tak?

majlis anugerah tue berlangsung pagi sampai petang.malam pulak ada persembahan daerah.disebabkan aku nie dh bertukar jabatan,so..aku sebagai tetamu la.tapi..sejam sebelum persembahan bermula.diorg maklumkan pd aku diorg ada baju lebih complete set.diorg ajak aku join.so..aku belasah je la.dan..setelah bertahun ada pertandingan persembahan,jabatan lama aku nie x penah menang langsung.dan syukur alhamdulillah..malam tue kami dapat naib johan.

TEMA : Merah & Hitam
Persembahan : Qasidah Ya Hanana








kopiah merah nie lah ketua jabatan aku.muda belia n sangat sporting dgn aku.maklumlah..aku nie staf kesayangan dia.


Yang duduk tengah nie second bos aku.pun muda belia.ketua jabatan n second bos lebih muda dari aku.demi tugas..aku still hormat pd pangkat dan arahan diorg.sbb tue 2 2 sayang kat aku.

oklah korang,aku nak sambung buat keje nie.nanti kita sembang lagi ye.

3 comments:

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah..

n O e s u h a i m i said...

tahniah encik suami..bila kita kerja penuh ikhlas..pasti ada yg menghargainya...menarik pulak tengok gambar2 tu...sedondon baju..

Vee Sandi said...

tahniah . my kakak ambil anugerah cemerlang hari ini utk kali yg ke 3 . cuma bezanya kali ini jabatan yg pilih dia ...

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com