Friday, July 5, 2013

KEMBALI SEMULA

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.

#Sebelum teruskan membaca..sila jawab salam tue dlu bley tak? dh jawab kan? Bagus.

Kumpul kekuatan nak update blog jap.perghh..bersarang beb / sis blog aku nie. last aku update 06 March 2013. Ya Rabbi..hampir 4 bulan wei aku tak update. Dlm masa / tempoh/ situasi/ keadaan (sama je maksud perkataan tue,ngade2 betul) 4 bulan nie..opkos macam2 perkara  yang berlaku. Aku sendiri pun xtau nak citer cemana sume perkara yang berlaku tue. Nak start tang mana n nak ending pun tang mana aku sendiri tak sure.

Eh korang..aku tgk blog korang sentiasa update. banyak masa korang ek? siriyes aku jeles dgn keFREEan taim korang tue. Time keje mmg aku ngaku kalah la nak update blog. Keje dh macam apa dh. aku nie boleh dikategorikan org penting dlm jabatan. Siriyes..aku tak tipu. Taim keje saat,minit & jam yang ada mmg sgt kritikal bagi aku. Siap 1 keje, ada lagi yg menunggu. berderet2 wei. Sadenli..aku rasa macam nak menjerit je. Stress okey. Untuk blog..sampai aku guna pendekatan, bila free..aku akan taip dlm word semampu yang boleh n then save. lps tue..bila aku dpt keFREEan taim..baru aku copy paste dlm blog. Sampai mcm tue skali. teruk betul aku nie.

Balik umah..xde makne aku nak update blog bagai. Kat rumah spend masa utk family. Mesti korang akan kata, alah..time anak2 tido..kan free. masa tue la boleh update blog. Sorry wei..kat umah mmg xde wifi,broadband bagai. So..celah mana plak aku nak update kan?

Kesian kat korang yang jadi follower blog aku nie. Dah la jarang bebenor aku nak buat entry baru. Aku nie pun bukan la blogger femes. Buat blog nie pun sekadar suka-suka je. Apa org kata..utk mengisi masa lapang. Kononnye la. padahal..masa aku kebanyakkannya mmg x lapang pun.

Malam nie, tinggal aku ngn sepasang kanak-kanak Ribena je la nmpknya. sebab..pn isteri n the geng ada sukan antara jabatan. Acara bola tampar. Kalau pn isteri kalah awal..sabtu petang,dia balik la. Kalau dpt ke semi final or final..ahad malam baru balik. Untuk pn isteri..Good Luck la ye. Untuk anak-anak ayah..peliss,jaga tingkah laku. jgn buat hal n nakal-nakal okey. Kalau x nak kene babab, sila dengar kata n arahan yang keluar dari mulut ayah korang nie tau!

Oklah korang, aku rasa macam dah merepek je nie. Kang korang boring plak. In Shaa Allah..kalau aku ada keFREEan taim..aku update lagi ya. Pada yang memandu tue..sila tumpukan perhatian anda. Jangan mengelamun taim drive. Jaga kesihatan korang baik-baik juga keselamatan diri korang. Panjang umur, kita bersua lagi.


Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh

Papai...

12 comments:

Reena Kamarudin said...

ok ok percaya percaya. hihihi. selamat kembali :)

MUHAMMAD IQBAL Abdullah said...

dah tugas encik suami untuk meringankan beban puan isteri....hehheheh

ejulz said...

lama menyepi angah.. hehe

Amanda Suria said...

Waalaikumsalam. ..mak oi...lamanya x update....

NM02 said...

hapdet la tiap hari tau

Firdawati Rashidi said...

salam, selamat kembali..terus singgah dan follow sini =)

Encik Suami said...

REENA :

Terima kasih sbb percaya.Mmg betul pun.In Shaa Allah..klu free..akan ada la entry baru lepas nie.

Encik Suami said...

IQBAL :

Saya sokong kenyataan anda. alamak..xleh nak klik 'like' la pulak.

Encik Suami said...

EJULZ:

Memey ar.busy la.nak buat cane..tugas kene didahulukan.

Encik Suami said...

AMANDA SURIA :

Haah.lama x update.nasib baik x makan tahun baru nak update kan? huhu

Encik Suami said...

NM02 :

Hakak..ikut hati,memey nak update sokmo.tapi..bergantung pd masa & keadaan jugak.

Encik Suami said...

FIRDAWATI :

Wsalam.Terima kasih sbb sudi singgah n follow.Nanti sy buat kunjungan balas ye.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com