Thursday, February 2, 2012

AKHIRNYA..AKU DAPAT KAU.

Assalamualaikum

Sebelum terus membace..peliss, jwb salam tue dulu occay. Dah jwb dah..Alhamdulillah. Korang sehat ker? ES harap korang sume sehat & berada dlm mood yg baik hari nie. Klu mood tak baik pun..lantak korang la..janji mood ES baik..boleh??

Agak2..kompius tak ngn tajuk entri nie?? Apa yg ES dapat ek? Nak tau tak..jap eh..ES upload gmbrnye dulu tau. Amik masa skit la nak loading.hehe..

Tadaa


Haa..nmpk tak? "cik ti" menganga mulut. Mgkn dia marah ES amik gmbr dia.


Tak perlu susah payah nak memburu dlm hutan..tau2 dapat hasil. Jeles tak??hahaha. Kelmarin wife ES nmpk "cik ti" nie kat sinki dapur. Terus wife buat operasi pasang perangkap. Wife letak kepala ikan goreng & udang kering dlm cawan polistrin. Wife ES bgtau..dia letak udang kering sbb nak kasi bau kuat skit. So..bila dah bau kuat.."cik ti" akan dtg. Sungguh bijaksana isteri abg. Ahaks.

Akhirnya..terperangkap jugak ko "cik ti". Skrg nie.."cik ti" ES letak kat blkg umah. Tapi..ES tak tau nak buat apa. Ker ada antara korang nak bermurah hati nak jadikan "cik ti" nie haiwan peliharaan. Kalau ada yg berminat..kasi no phone ek. Ada beberapa idea yg ES nak buat kat cik tie nie :-

1) Bakar (BBQ la konon) Eeeyark.
2) Rendam kasi lemas. Tapi..rendam skit2 la..main2kan dulu ker kan sblm dia lemas. #Jahat giler siot ko ES..tue dah kire zalim#
3) Lepaskan kat dalam semak. Tapi..risau gak..klu dia datang balik.

Ptg nanti, balik keje ES nak menjalankan operasi keatas "cik ti" nie. ES nak mintak pendapat korang la, apa yang patut ES buat kat "cik ti"nie?? Pelisss.






39 comments:

cheqna said...

bagi kucing main2 hehehe

Asfiza said...

biarkan je dalam sangkar tu..jgn bg makan..nanti dia mati sbb lapar dan panas..

Phat said...

aku ingat pelanduk td bro hehe

AMMAR YASIR said...

HARI tu nampak tikus kat kedai makan. Bapak besar....welk...geli meremang bulu roma tgk

ejulz said...

pasang bodyguard aka kucing laa.. hehe

kak mah said...

Besar juga...

pena rozie said...

kasi rendang same die. Buat dinner mlm ni. hi...hi...hi...

sahromnasrudin said...

buat watak baru dlm tom & jerry hihihihhhh

Firdaus® said...

hahahahah..mmg geram dgn natang ni..huk33...tahniah ea dpat tangkap..huk33..btw salam perkenalan..

do follow my blog ye~

Ayen... said...

kwn rase no 2 tu ok kot...rendam pastu tinggallaa sbb klu tgk mmg rase kejam kan.....haha.

hawiz said...

ihhi..tikuss....

Encik Suami said...

CHEQNA:

Umah jiran ngn umah blkg mmg ada kucing.Nak main cemane..cik ti dh masuk dlm perangkap.Nampak gaye..main acah2 je la.

Encik Suami said...

ASFIZA:

Cadangan yang boleh diterima pakai. Tengkiu.

Encik Suami said...

PHAT:

Kalau pelanduk sedap la buat BBQ. bro ajak phat dtg makan sama.

Encik Suami said...

AMMAR YASSIR:

Kalau kat kedai2 makan..lagi la gemuk2 cik ti nye.Sbb dpt mkn byk sisa makanan.Lagi pun byk longkang tpt cik ti main2.

Encik Suami said...

EJULZ:

Tak perlu la nak pasang bodyguard. takde org nak culik angah.hehehe.

Encik Suami said...

KAK MAH:

Besar kecik blkg kire.Geli la.Cik ti nie kan kotor.Risau pasal kes "kencing tikus".

Encik Suami said...

PENA ROZIE:

Eeeyark.Tak sanggup den nak makan rendang cik ti.

Encik Suami said...

SAHROMNASRUDIN:

Good idea.Bijak2.Hahaha.
Perli ek?

Encik Suami said...

FIRDAUS:

Salam perkenalan juge.Dah ziarah dh teratak anda.Follow pun sudah.

Encik Suami said...

AYEN:

Haah.Teman pun cadang nak gune kaedah ke 2 tue.Rasenye tue je yg terbaik.Nak lepaskan..takut dia dtg balik.Hehehe.

Encik Suami said...

HAWIZ:

Haah..tikus.Geli kan?walaupun kite lelaki.Natang nie busuk woo bau dia. Kencingnye pun bahaya.

anamizu kaito said...

ha tu dia! kat umah ni pon mak cik ana tetiap mlm psg hotel tuh nk tgkap cik ti yg lalu lalang men kejar2 time org smue da nak tido.. mcm hampeh je bunyi gegar2 kat atap zink..ciss sgguh~








slm kulaan,
cik ana :)

Papa Mifz said...

Ado gak jenis cik ti yg pandai dio takmo masuk perangkap tuh,letak la udang kering sekalipun,huhu

qamarguyz said...

Assalamualaikum..
hmM, umah ak duk ni dl mmg habitat cik ti, keluarga & sedara maranya..
selalu p buang jauh2 kat dlm hutan, yg jauh dr kawasan perumahan..
area kilang kew ;)

budak penjara said...

nk bbq tu jgn guna perencah adabi k..haha

MawardiYunus said...

mak saya pn slalu pasang perangkap cik ti ni dalam rumah... habis buku2 sekolah dulu dia gigit

Awie Omar said...

Baru Folo sini. Menarik jugak blog ni. Keep blogging k!
Jemput la baca entri aku ini
http://awieomar.blogspot.com/2012/02/next-top-blogger-1-episod-6.html

c'axoera ヅ said...

hehehe akhirnyaaaaa..:D

fairus said...

KAT RUMAH MAK DULU2 BANYAK JUGA TIKUS.. NAK PERGI BILIK AIR SAJA, BUKA LAMPU, TIKUS BERKELIARAN.. AKU PULAK TERPERANJAT.. ADUHAI.. SO FAR, SEKARANG SUDAH TIADA.. DULU AKU PUN ITANGKAP GUNA PERANGKAP TU..

Encik Suami said...

ANAMIZU KAITO

Hotel murah..mana dia nak check in.Hehe.Tapikan..klu dh nmpk dia..kite jadi geram.

salam kulaan kugak.hehe.

Encik Suami said...

PAPA MIFZ:

Tue namenye tikus tom n jerry.Hahaha.

Encik Suami said...

QAMARGUYZ:

Baiknye..untung la cik ti tue sebab sblm kene buang..dia dibawa bersiar2 terlebih dahulu.

Encik Suami said...

BUDAK PENJARA:

Eeyarkkk..nak muntah.

Encik Suami said...

AWIE OMAR:

Thanks singgah.Nanti sy dtg ziarah okey.

Encik Suami said...

MAWARDI:

Huhh..nakalnye dia.siap gigit buku sekolah.Baju sekolah ngn suar sekolah dia gigit jugak ker?

Encik Suami said...
This comment has been removed by the author.
Encik Suami said...

C'AXOERA:

Hehehe..padan muke dia kan?

Encik Suami said...

FAIRUS:

Haah.Kdg2..kite jadi terkejut bile tetibe je dia melintas tanpa bagi signal.

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com