Tuesday, January 17, 2012

ENCIK SUAMI KEMBALI LAGI.SUKE TAK??

Assalamualaikum Warahmatullah.


Haa..dah jawab salam tue ker blum? Kalau blum..molek kirenye jawab salam tue dulu kan. Dah jawab dh..Alhamdulillah. Korang apa khbr? hope sehat walafiat hendaknye.


First of all..(wahh..speaking plak..mcm la terer sgtkan?) ES nak mintak maaf sgt2 pd follower ngn reader blog ES yg setia nie (setia ker? tetttt) sbb ES agak lama menyepikan diri dari dunia blog nie. Bukan apa..kebizian la.Ekseli..byk yg nak diluahkan kat dlm blog nie..cume kesempatan je yg takde..nak buat cemanekan? ada jugak yg sembang ngn ES kat pesbuk tanye..takde entri baru ker? contohnye si budak nie http://fairusmamat.blogspot.com/ Ehh..budak ker die nie..rasenye mcm tak je.Fairus..ko jawab la ye? haha..


Sbnynye kan..awal tahun baru nie, ES tak la busy sgt.Sbb yang menambahkan kebizian ES nie tang keje kewangan je.So..utk payment 2011 bagi tempoh Akaun Kene Bayar (AKB) dh pun berakhir. So..keje yg ES tumpukan skrg adalah bab2 report terutamanya report bahagian stor,aset dan inventori. So far..report tue dh siap semlm n ES dah emailkan kat kwn ES di bahagian ibu pejabat. Surat & report asal still ada pd ES sbb jap lagi ES nak bagi kat bos utk tandatangan. ES emailkn dlu sbb nak senangkan keje kwn ES kat bahagian ibu pejabat.Sbb yang penting adalah figure..that why la ES emailkn dlu.


Selepas nie..ES akan update kad daftar Harta Modal & Inventori plak sbb hrtue ada buat pelupusan.Resit rasmi pun baru dpt semlm..so..kene remove mane2 kad daftar yang Harta Modal & Inventori yg dah dilupuskan.


Bulan depan maybe peruntukan baru akan masuk dlm sistem.So..paham je la ye.Bile peruntukan dah masuk..kebizian ES utk keje bahagian kewangan akan bermula & berterusan hingga ke akhir tahun.Ermm..xtau apa dah nak carut nie.Rasenye cukup setakat nie dlu ye.Lain kali kita gosip lagi.Hahaha..


Abeh daa..papai.Assalamualaikum.




10 comments:

aizamia3 said...

waalaikumsalam.. ;)

memula.. terima kasih sebab masih ingat lagi kat blog remaja purba.. hikhikhik..
kedua.. lawalah template baru blog ni.. suka..
ketiga.. biasalah hujung dan awal tahun.. nak pulak kalau akaun ada prob. lagi stress..

pena rozie said...

Semoga akan rajin berblog lg...

Encik Suami said...

Yeke template baru nie lawa?ala..jgn la puji lebey2.malu kite.ahaks.

standard la..klu keje ujung tahun..kompom stress kan?nak buat cemane..kene hadap jugak.

Encik Suami said...

PENA ROZIE:

Insya-Allah..nantikan saje entri baru dari saya.

yad'z said...

first time masuk sini.. hehe.. unik pulak nama Encik suami ni./. ^^

Encik Suami said...

YAD'Z:

First time?Yeke?Anyway..thanks sbb sudi singgah kat blog kite nie.Sy dah follow blog anda.

Phat said...

Waalaikumusalam..

Memang lama betul x dgr khabar berita ES..tau2 phat dapat komen yang begitu panjang sekali..tq so much ya...

sesama la kita terus berblog hehe ;-)

Encik Suami said...

PHAT:

Ala..setakat komen panjang tue..xde hal la.Biase2 je.Welkam.Insya-Allah..ES akan trs berblog.

fairus said...

BUDAK BUDAK.. TETAPI "BABYFACE"... HEHE

Encik Suami said...

FAIRUS:

Babyface la sgt kan?

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com