Monday, February 1, 2010

Hang Out With My Friends At TASIK IDAMAN

Minggu lepas..kawan aku si Madir..plan ngan aku nak ajak jumpa.So..aku suggest la ajak kawan yg lagi sorang si nizam.Utk pengetahuan, aku, Madir, & Nizam adalah kawan baik masa kami kat kolej dulu (kawan baik ker????).W/pun Madir ngn Nizam same course..aku course lain..tapi ntah cemana ntah aku leh close ngn mamat berdua nie.arghh...x penting la tue kan..So..sepanjang minggu lepas..aku dan Madir tanpa mengenal erti jemu dok sms n call si Nizam nie.tapi hampeh..tak bereply sms kami n call pun tak jawab.apa lagi..aku ngn Madir nie pun dok "bakar" Nizam kat facebook dia.Sbnrnye minggu lepas aku balik umah mak aku.so..Madir ajak la jumpa kat TASIK IDAMAN yg berhampiran ngn umah mak aku.So..ptg sabtu, aku sms Madir tnye cemana program on ker off?so..Madir jwb projek on.Nizam plak tgh dok sms dia masa aku sms si Madir nie, sbb Nizam dok tnye jalan nak ke TASIK IDAMAN.Malam minggu yg lepas (30 jan 2010) after isya' aku gerak dari umah mak ke TASIK IDAMAN.

Sbnrnye..TASIK IDAMAN nie owner dia org kg aku.aku penah masuk restoran TASIK IDAMAN nie sekali sekitar tahun 2005 sbb ade kwn aku yg dok sekampung ngan aku buat majlis perkahwinan dia kat situ.tapi..masa tue siang la.so..kali nie kira kali ke 2 aku jejakkan kaki tak TASIK IDAMAN nie..pastue time malam plak tue.

lepas aku park kete..aku turn..wow..suasana mmg cantik.lampu warna warni lip lap lip lap kat selurun restoran tue.tak lama lps tue si Madir pun sms aku kata dia dh sampai.aku ckp la kat dia yg aku pun dh sampai.so..kami jumpa n cari tempat yg strategik utk lepak sementara tunggu Nizam sampai.Org dh mula ramai..biasela kan..malam minggu.x lama lps tue,Nizam pun sampai..ya ampun..makin tembam ko ye Nizam..(jgn marah ar,tp..mmg hakikatnya pun).

so..bila masing2 dh sampai..time utk order makanan.so..aku n Nizam dok order chicken chop n si Madir dok order tom yam daging.sambil makan tue..adalah halwa telinga utk aku ngn kwn2 aku nie.ade yg berkaroke.Yang bestnye..Dj TASIK IDAMAN tue mmg best.Kelakar..sampai pengunjung2 yg lain pun dok ketawa.Mmg happening la suasana malam tue.rasa mcm nak pegi lagi je.

lps makan..kami borak la puas2..maklumlah dh lama tak jumpa.eh..aku ngn Madir selalu jugak jumpa, sbb kg Madir dkt ngn umah mak mertua aku.so...klu aku balik umah mak mertua n Madir pun balik sama..so..aku akan plan jumpa Madir kat kg dia la.
mcm2 la yg kami borak..citer pasal kerjaya masing2, citer pasal member2 yang lain masa kat kolej dulu.Borak punya borak..dh pukul 12mlm.so..kami pun bersurai.

p/s:Madir n Nizam..Insya-Allah..klu ada kesempatan nanti..kita dok lepak lagi ye.

2 comments:

Madir said...

mcm2 blog ko nih..hehe

Sinchan Nakal said...

dah namanya pun blog akukan...x kesah la aku nak masukkan post ape dlm blog nie..hik..hik..hik

Copyright © 2013 Reserved to Encik Suami's Blog's
Design by Azhafizah.Com